Aktivisti "Breznice" privedeni nakon performansa na Crnom jezeru

Mitrović i Pajević raširili transparent na kojem piše "30 godina kasnije, a tek smo na početku" i upalili sirenu za uzbunu

29773 pregleda 217 reakcija 40 komentar(a)
Sa svečanosti, Foto: Screenshot/Youtube
Sa svečanosti, Foto: Screenshot/Youtube
Ažurirano: 19.09.2021. 17:34h

Ekološki aktivisti Nevladine organizacije "Breznica" iz Pljevalja Milorad Mitrović i Husein Pajević privedeni su nakon performansa na Crnom jezeru.

Mitrović je "Vijestima" kazao da su prije početka posebne sjednice Skupštine, koja se održava na Žabljaku povodom obilježavanja 30 godina od proglašenja Crne Gore prvom ekološkom državom na svijetu, raširili transparent na kojem piše "30 godina kasnije, a tek smo na početku" i upalili sirenu za uzbunu.

Iz Uprave policije Vijestima je nezvanično rečeno da su Mitrović i Pajević nakon performansa pozvani da u svojstvu građana daju izjave.

"O događaju je obavješten dežurni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji je tražio da mu se dostave spise predmeta i da će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji", rečeno je Vijestima iz UP.

Mitrović i Pajević su u policiji rekli da nijesu počinili nijedno krivično djelo, niti prekršaj, već da su došli da izraze nezadovoljstvo.

Bonus video: