Suđenje Brajoviću i Kolumbijcima počelo iznova zbog izmjene članova krivičnog vijeća

U podgoričkom Višem sudu, okrivljeni su ponovili da ne priznaju navode optužnice da su kao pripadnici kriminalne organizacije u Crnu Goru došli radi likvidacije jedne osobe za 25.000 eura, čiji identitet je trebalo naknadno da im bude sasopšten

4870 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Zbog izmjene članova krivičnog vijeća, iznova je danas počelo suđenje Podgoričaninu Goranu Brajoviću i Kolumbijcima Kostanu Casa Jose Aleksandru i Caicedo Bandoya Juan Davidu (29), zbog sumnje da su članovi kriminalne organizacije koja je djelovala na međunarodnom nivou i koja je formirana sa ciljem izvršenja neodređenog broja teških krivičnih djela protiv života i tijela.

U podgoričkom Višem sudu, okrivljeni su danas ponovili da ne priznaju navode optužnice da su kao pripadnici kriminalne organizacije u Crnu Goru došli radi likvidacije jedne osobe za 25.000 eura, čiji identitet je trebalo naknadno da im bude sasopšten.

Ostali su pri odbranama koje su dali početkom godine, negirajući krvicu.

Optuženi Brajović je pred sudom ispričao da su mu nakon hapšenja policajci stavili čarapu na glavu, a onda plastičnu kesu i gušili ga.

"Prijetili su mi porodici i stavljali ruku na pištolj kako bi na njega ostao DNK trag. Kada su me izbacili iz vozila vukli se me po šumi, a ruke su mi bile vezane. Potom su me ponovo vozili, stavili opet kesu i gušili me, to je sve trajalo šest ili sedam sati”, izjavio je ranije Brajović.

Nastavak suđenja je zakazan za 15. oktobar

Bonus video: