Ukrali, pa slupali državni „mercedes”

Policija sumnjiči trojicu Podgoričana da su provalili u kuću vozača predsjednika PK, odakle su ukrali ključ vozila... Dvojica saslušanih su to negirali i ustvrdili da je vozilo bilo otključano, a ključ u bravi"

40938 pregleda 522 reakcija 43 komentar(a)
Foto: Daimler AG - Global Communicatio
Foto: Daimler AG - Global Communicatio

Tri Podgoričanina ukrala su automobil koji duži Privredna komora, a potom napravili karambol snimajući se i emitijući na Instagramu sumanutu vožnju državnim “mercedesom”.

To je Vijestima potvrđeno iz više izvora, saopštivši da su maloljetnik i jedna punoljetna osoba lišeni slobode, a da se traga za trećom osobom koja je navodno učestvovala u tom krivičnom djelu.

Prema saznanjima Vijesti, luksuzni “mercedes” ukraden je prije desetak dana, a do osumnjičenih inspektore su odveli snimci podijeljeni na društvenoj mreži.

Navodno, sedamnaestogodišnji B.L. na Instagramu se pohvalio kako upravlja tim automobilom, brzinom od 260 kilometara na sat.

Vijesti iz istog izvora saznaju da su taj Podgoričanin i njegova dva malo starija druga S. P. i V.Š. ukradenim vozilom udarili u nekoliko drugih automobila i oštetili ih.

”I na službenom automobilu napravljena je velika materijalna šteta”, kazao je taj sagovornik.

Policija ih sumnjiči da su prethodno provalili u kuću vozača predsjednika PK, odakle su ukrali ključ, ali dvojica saslušanih su to negirali i ustvrdili da je vozilo bilo oktljučano, a ključ u bravi.

Inspektori i dalje tragaju za S.P.

Branilac B.L., advokat Mirko Bogićević, potvrdio je Vijestima da je juče sa tim sedamnaestogodišnjakom pristupio u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica.

Rekao je i da je njegovog klijenta policija potraživala zbog sumnje da je sa više osoba, ranije ovog mjeseca, izvršio tešku krađu:

”I otuđio ključeve i službeni automobil ‘mercedes’, koji koristi predsjednik Privredne komore Crne Gore, a sa kojim su navodno upravljali velikom brzinom i pričinili štetu na pomenutom automobilu i na drugim vozilima, u saobraćaju”.

On je istakao da je B.L. isključivo i samo odgovoran za krivično djelo oduzimanje vozila iz čl. 248 Krivičnog zakonika Crne Gore.

”I sam je naveo u svojoj izjavi ovlašćenim policijskim službenicima da je kritične prilike bio u alkoholisanom stanju i da se nalazio u društvu svojih prijatelja, te da je samo upravljao pomenutim vozilom, koje je već bilo otključano i u kojem se nalazio ključ, ali da nije ni na jedan način provalio u kuću i ukrao ključeve tog automobila”, kazao je Bogićević.

Njegovom klijentu juče je nakon saslušanja u CB Podgorica određeno zadržavanje, a danas će biti priveden na saslušanje u Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici.

Privrednom komorom od 1. septembra rukovodi Nina Drakić, koja je u VD stanju, a očekuje se da se raspiše novi konkurs za predsjednika te organizacje.