”I danas trpim nasilje”

Nastavljeno suđenje Radovaniću i Danojli Joksimović, koja tvrdi da je žrtva

3539 pregleda 0 komentar(a)
Danojla Joksimović sa pravnim zastupnikom juče, Foto: Jadranka Ćetković
Danojla Joksimović sa pravnim zastupnikom juče, Foto: Jadranka Ćetković

Imajući u vidu da se u predjelu bočne desne strane vrata nalaze tri krvna podliva na tijelu Danojle Joksimović, može se zaključiti da su te povrede mogle nastati kao posljedica stezanja lijevom šakom Mirka Radovanića, u položaju licem prema licu, kazao je vještak dr Nemanja Radojević.

On je to rekao juče u bjelopoljskom Višem sudu u nastavku suđenja Joksimović (51) i Radovaniću (55) iz Berana.

Joksimović se tereti za pokušaj ubistva supruga Mirka Radovanića, a on za nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici u januaru prošle godine.

Vještak je ocijenio da su povrede na vratu kod Danojle mogle dovesti i do otežanog disanja, ali ne i do gušenja, iako je moglo doći do subjektivnog osjećaja gušenja.

”Medicinski, da je došlo do gušenja to bi za posljedicu imalo povredu dušnika, podjezičke kosti... Ova povreda na vratu nije mogla dovesti do potpune opstrukcije gornjih disajnih puteva, jer ne postoje unutrašnje povrede disajnih puteva, ukazao je vještak.

Objasnio je da Radovanić, koji je zadobio povrede u zadnjem dijelu podpazušnog predjela, nije mogao biti povrijeđen nabadanjem na nož, kako je to na pretresu i rekostrukciji tvrdila Danojla.

”Povreda kod Radovanića je nastala kao posljedica jednokratnog direktnog dejstva oštrice aktivno zamahnutog mehaničkog tijela”, navodi Radojević u osnovnom nalazu.

Vještak je odbacio svaku mogućnost da je povreda kod njega mogla nastati bilo kojim oblikom nabadanja na kuhinjski nož.

Joksimović je kazala da je ogorčena i da je ona u žrtva i da nasilje u porodici trpi i dan danas od strane Radovanića.

Joksimović je, prema optužnici, 16. januara prošle godine, u porodičnoj kući u mjestu Donja Ržanica, pokušala da liši života Radovanića, sa kojim je živjela u vanbračnoj zajednici.

Navodi se da ga je nožem udarila u predjelu grudnog koša, usljed čega je zadobio laku tjelesnu povredu.

Radovanić je istovremeno, piše, primjenom grubog nasilja narušio tjelesni i duševni integritet svoje vanbračne supruge - nakon što ga je povrijedila, povukao ju je rukom i oborio na pod.

”Potom je stisnutom pesnicom i otvorenom šakom više puta udario u predjelu lica i tijela”.

Suđenje se nastavlja 20. oktobra.

Bonus video: