Nastavljeno suđenje Pljevljaku: Ko je psovao četničku majku

Branilac oštećenog Kasim Dizdarević rekao je da je jasno da se slučajem za koji Pilav nije znao, “iz simptomatičnih razloga i nezakonitim postupanjem od strane policije u Pljevljima pokušavala uspostaviti ravnoteža”

5262 pregleda 7 komentar(a)
Pribaviće evidenciju o kažnjavanju (ilustracija), Foto: Shutterstock.com
Pribaviće evidenciju o kažnjavanju (ilustracija), Foto: Shutterstock.com

Pljevljak Emir Pilav kazao je da mu do danas nije poznato da je protiv njega pokrenut prekršajni postupak u Sudu za prekršaje, zbog navodnog “psovanja četničke majke”, upućenog Darku, Vladanu i Goranu Kneževiću na terasi pljevaljskog lokala, 31. avgusta prošle godine, dan nakon parlamentarnih izbora.

To je kazao u Višem sudu u Bijelom Polju, u nastavku suđenja sugrađaninu Goranu Kneževiću (52), koji se tereti za krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

Knežević je, prema optužnici, dan nakon parlamentranih izbora, javno podsticao na nasilje i mržnju prema pripadnicima muslimanske nacionalnosti.

Branilac oštećenog Kasim Dizdarević rekao je da je jasno da se slučajem za koji Pilav nije znao, “iz simptomatičnih razloga i nezakonitim postupanjem od strane policije u Pljevljima pokušavala uspostaviti ravnoteža”.

Sudija Dragan Mrdak, na predlog punomoćnika oštećenog Pilava, u dokazni je postupak uvrstio pribavljanje dokumentacije od Privrednog i Osnovnog suda o eventulanom vođenju postupka i kaznenoj evidenciji protiv njega, imajući u vidu da je Knežević tvrdio da se radi o “incidentnoj osobi” koja je kažnjavana više puta.

Pilav je to negirao.

Knežević nije priznao djelo koje mu se stavlja na teret, tvrdeći da nikog na terasi od ranije nije poznavao, niti je poznavao porodicu Pilav.

”Ne znam da li su otac i sin Pilav od ranije poznavali mene, s obzirom na to da su mi psovali četničku majku”, kazao je Knežević, dodajući da nikada i ni sa kim nije imao problem na nacionalnoj osnovi.

Pilav je rekao da ni on nije znao koje su nacionalnosti Goran i Darko Knežević, jer ih ne poznaje od ranije, ali da je vidio da nose crne majce sa trobojkama, iz čega je zaključio da se radi o licima koja slave pobjedu na izborima.

”Smatram da je napad na mene bio na nacionalnoj osnovi, s obzirom da sam javna ličnost, jer sam bio funkcioner Bošnjačke stranke. Zaključio sam da je napad na nacionalnoj osnovi, jer me ljudi u Pljevljima povezuju sa BS, iako više nisam u toj stranci, a isključujem da je to bilo na političkoj osnovi”, kazao je Pilav. J. Ć.

Bonus video: