GP Dobrakovo: Zaplijenjena velika količina cigareta bez akciznih markica

"Spriječen je pokušaj da se cigarete prokrijumčare u Srbiju", kazao je sagovornik Vijesti

33162 pregleda 362 reakcija 30 komentar(a)
Zaplijenjene cigarete, Foto: Uprava prihoda i carina
Zaplijenjene cigarete, Foto: Uprava prihoda i carina

Carinici su jutros oko četiri sata na Graničnom prelazu (GP) Dobrakovo pronašli, a potom u saradnji sa graničnim policajcima i zaplijenili veliku količinu cigareta bez akcizne markice.

Nekoliko stotina paketa cigareta pronađeno je u kamionu sa cisternom beogradskih registarskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Srbije.

"Spriječen je pokušaj da se cigarete prokrijumčare u Srbiju... Prema dosadašnjim saznanjima cigarete koje su pronađene u šteku u cisterni utovarene su u blizini Podgorice, ali se ispituje gdje i kako. Sumnjamo da se radi o najmanje 450-500 paketa", kazao je sagovornik Vijesti.

Iz Uprave carina i prihoda zvanično je saopšteno da je zaplijenjeno oko 500 paketa cigareta marke Regina.

"Vozilo beogradskih registarskih tablica kretalo se iz pravca Crne Gore ka Republici Srbiji, a u daljem postupku biće utvrđena tačna količina cigareta, radi daljeg procesuiranja predmeta i utvrđivanja krivične odgovornosti lica koje je upravljalo motornim vozilom."

"Navedena aktivnost samo je jedna u nizu koje se sprovode u kontinuitetu radi otkrivanja i sprečavanja svih vidova prekograničnog krijumčarenja, čime se potvrđuje postojanje snažne političke volje, ali i što ide u prilog naporima Uprave prihoda i carina na povećanju efikasnosti u sprovođenju akcizne politike i sprečavanju kriminalnih aktivnosti u ovoj oblasti", navodi se u saopštenju.

Bonus video: