sprovedeni u zatvor

Tri osobe uhapšene zbog krađe i krijumčarenja cigareta: Oštetili državu za skoro 1,7 miliona eura?

Đ.V. se sumnjiči za krivično djelo - teška krađa i krivično djelo - nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok se N.F. i J.A. terete za krivično djelo - krijumčarenje

60639 pregleda 332 reakcija 43 komentar(a)
Luka Bar (ilustracija), Foto: TV Vijesti
Luka Bar (ilustracija), Foto: TV Vijesti

Baranin Đ.V. (28), skladištar u Luci Bar, kao i špediteri N.F. (51) iz Bara i J.A. (38) iz Kosova sa prebivalištem u tom gradu, uhapšeni su zbog krađe i krijumčarenja cigareta, a sumnjiče se da su državu oštetili za skoro 1,7 miliona eura.

Policija je, kako je saopšteno iz Uprave policije, obavila vanredni pregled skladišta broj dva Luke Bar, u sklopu slobodne carinske zone, nakon što je policiji 16. septembra prijavljeno od strane zaposlenih u obezbjeđenju AD Luke Bar da su na izlaznoj rampi kontrolisali vozilo u vlasništvu „Zenšped group“, koje je vozio N.F. i J.A, a koji su prevozili veću količinu cigareta.

Tom prilikom je ustanovljeno da nedostaje 1.841 paket i 152 šteke cigareta različitih brendova, koje su u oktobru 2020. po nalogu Specijalnog državanog tužilšatva privremeno oduzete od jedne firme iz Podgorice.

Policija je identifikovala odgovorne za navedena djela.

Radi prikupljanja obavještenja u službene prostorije su dovedeni Đ.V. (28) iz Bara koji je skladištar u Luci Bar u navedenom skladištu, kao i N.F. i J.A.

Policija trojicu uhapšenih sumnjiči da su u posljednjih pola godine "u više navrata otuđivali cigarete u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi".

Đ.V. se sumnjiči da je, koristeći svoj položaj skladištara, ulazio u navedeno skladište i iznosio cigarete dok su N.F. i J.A. ukradenu robu, koristeći službeno vozilo špediterske firme, izvozili iz Luke Bar i transportovali na jedan parking prostor, gdje su je predavali za sada nepoznatom licu za novčanu nadoknadu.

Osumnjičeni su na taj način pričinili štetu budžetu Crne Gore u iznosu od oko 1.692.174 eura, a po osnovu neplaćenih pripadajućih dažbina, saopšteno je iz policije.

Policija je, po naredbi sudije Osnovnog suda u Baru, obavila pretres stanova osumnjičenih i tom prilikom je kod Đ.V. pronađeno 25 komada muncije u ilegalnom posjedu.

"Takođe, policija je juče obaviještena od strane radnika obezbjeđenja AD Luke Bar da je u jednoj prostoriji skladišta broj 2 pronađeno 38 paketa cigareta za koje se pretpostavlja da potiču iz ovog skladišta. Daljim radnjama policije je utvrđeno da su te cigarete otuđene iz magacina gdje su bile uskladištene prija pretresa", saopšteno je iz Uprave policije.

Đ.V. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok se N.F. i J.A. terete za krivično djelo krijumčarenje.

"Lica su nakon saslušanja kod državnog tužioca privedena nadležnom sudiji za istragu koji je za njih odredio istragu 30 dana i oni su sprovedeni u UIKS", saopšteno je iz policije.

Preporučujemo za Vas