Suđenje Kašćelanu odloženo za 14. oktobar: Bogdanović nije došla iz Srbije

Sudija Dragoje Jović je rekao i da je sud donio rješenje da se okrivljenom Milošu D. Radonjiću, sudi u odsustvu, jer se nalazi u bjekstvu

7657 pregleda 0 komentar(a)
Kašćelan, Foto: Boris Pejović
Kašćelan, Foto: Boris Pejović

Suđenje Slobodanu Kašćelanu za zelenašenje izvršeno na organizovan način i ostalim okrivljenim za stvaranje kriminalne organizacije, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici.

Nastavak suđenja zakazan je za 14. oktobar.

Predsjednik specijalnog vijeća, sudija Dragoje Jović je kazao da se glavni pretres odlaže usljed nedolaska okrivljene Aleksandre Bogdanović iz Srbije, zbog zdravstvenih razloga.

Dodao je da ga je o tome obavijestio njen branilac.

Sudija je dodao da je sud donio rješenje da se okrivljenom Milošu D. Radonjiću, sudi u odsustvu, jer se nalazi u bjekstvu.

Specijalni tužilac Saša Čađenović podigao je optužnicu protiv Slobodana V. Kašćelana, Igora M. Božovića, Vladimira M. Božovića, Davora M. Prelevića, Miloša D. Radonjića, Siniše S. Vlahovića, Aleksandra M. Đurišića, Stefana S. Brnovića, Đerđa N. Camaja, Igora M. Đurišića, Aleksandre M. Bogdanović, braće Nikole N. Andrića i Igora N. Andrića, Tripa Z. Moškova i Gorana S. Ljubatovića iz Lastve.

U optužnici se između ostalog navodi da su Kašćelan i Igor Božović, organizovali kriminalnu grupu, a zatim vrbovali ostale članove.

Kriminalna grupa je imala cilj vršenje krivičnih djela iznuda – zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja, prodaja droge, omogućavanje uživanja opojne droge, davanje mita, teško djelo protiv opšte sigurnosti, pranje novca.

Bonus video: