Odloženo suđenje Gardaševiću zbog odsustva člana vijeća

Predsjednica specijalnog vijeća, sutkinja Biljana Usokoković nastavak suđenja je zakazala za 7. oktobar

3219 pregleda 3 komentar(a)
Hotel "As", Foto: Vuk Lajović
Hotel "As", Foto: Vuk Lajović

Suđenje Neđeljku Gardaševiću, optuženom za zloupotrebu ovlašćenja u privredi prilikom privatizacije hotela "AS" u Perazića dolu, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici zbog opravdanog odsustva člana vijeća.

Predsjednica specijalnog vijeća, sutkinja Biljana Usokoković nastavak suđenja je zakazala za 7. oktobar.

U optužnici specijalne tužiteljke Zorice Milanović se između ostalog navodi da je bankarsku garanciju izdala Sberbanka iz Moskve, a Gardašević je njom garantovao investicije od 50 miliona eura za rekonstrukciju hotela As.

Iz Sberbanke u Moskvi saopšteno je da kompaniji "Montena invest" sa Kipra nikada nijesu izdali garanciju u iznosu od tri miliona eura eura čime je ova kompanija, kako se navodi u optužnici, pribavila imovinsku korist u navedenom iznosu na štetu državnog budžeta, piše u optužnici.

Iznoseći odbranu na suđenju sudskog procesa Gardašević je negirao da je kao predsjednik Borda direktora kompanije "Montena Invest" sa Kipra ponudio nevalidnu bankarsku garanciju od tri miliona eura prilikom privatizacije Hotela As u Perazića dolu, te da je u tom iznosu oštetio budžet Crne Gore.