Đukanović nenajavljeno došao na Cetinje, demonstranti sklonili barikade kad je stigao

Analizirano postupanje policijskih službenika u cilju obezbjeđenja i uspostavljanju narušenog javnog reda i mira na Cetinju 4. i 5. septembra, uoči ustoličenja Joanikija za mitropolita crnogorsko-primorskog

47220 pregleda 1028 reakcija 46 komentar(a)
Đukanović na Cetinju, Foto: Boris Pejović
Đukanović na Cetinju, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nenajavljeno je stigao na Cetinje 4. septembra, a demonstranti su tada sklonili barikade kako bi nesmetano mogao da uđe u Prijestonicu.

To između ostalog piše u Posebnom izvještaju Uprave policije, u kojem je analizirano postupanje policijskih službenika u cilju obezbjeđenja i uspostavljanju narušenog javnog reda i mira na Cetinju 4. i 5. septembra, uoči ustoličenja Joanikija za mitropolita crnogorsko-primorskog.

"Oko 18:30 časova na Cetinje je došao eskort, bez prethodne najave, sa štićenom ličnošću - predsjednikom Crne Gore, gospodinom Milom Đukanovićem. Prilikom čega su demonstranti pomjerili postavljene barikade kako bi kolona vozila nesmetano prošla prema samom gradskom jezgru. Po ulasku u Cetinje, Predsjednik je ušao u zgradu rezidencije, a zatim je u pratnji obezbjeđenja - pripadnika Uprave policije, Njegoševom ulicom došao u ugostiteljski objekat 'Gradska kafana' na Trgu kralja Nikole, gdje se pridružio ostalim okupijenim građanima koji su se tu nalazili radi iskazivanja nezadovoljstva zbog održavanja ceremonije. Nakon određenog vremena, oko 23:00h, isti se povukao u svoju rezidenciju na Cetinju", navodi se u Izvještaju.

Bonus video: