Odgođeno suđenje Kneževiću: O milionima iz “Aerodroma” će drugi put

Odgođeno suđenje Dušku Kneževiću i optuženima da su malverzacijama oštetili državno preduzeće za 3.000.000 eura

5757 pregleda 21 reakcija 6 komentar(a)
Naknadno će zakazati ročište: Knežević
Naknadno će zakazati ročište: Knežević

U podgoričkom Višem sudu juče je odgođeno suđenje Dušku Kneževiću, optuženom za krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja, a naredno ročište biće naknadno određeno.

To je kazala predsjednica vijeća sudija, sutiknja Vesna Pean, objasnivši da nijesu ispunjeni procesni uslovi za održavanje glavnog pretresa.

U predmetu “Aerodromi” sepcijalna tužiteljka Lidija Vukčević podigla je optužnicu protiv bivših rukovodilaca Atlas banke - Kneževića, Marka Nikolića i Dijane Zečević i tog pravnog lica.

Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni malverzacijama oštetili Aerodrome Crne Gore za tri miliona eura i u istom odnosu pribavili korist Atlas banci, jer nijesu vratili depozit od tri miliona eura, nakon što je istekao rok oročenja.

Prema navodima Specijalnog državnog tužilaštva, bivši vlasnik Atlas banke Knežević tereti se da je svoje službenike Nikolića i Zečević podstrekavao na zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju, odnosno da prisvoje novčana sredstva JP Aerodromi nakon isteka oročenja depozita.

“Iz odbrane okrivljenih Nikolića i Zečević, te iskaza svjedoka Danila Orlandića, Vesne Ječmenice i Milice Ivanović, nesporno proizilazi da je rok oročenja predmetnog depozita istekao 11. avgusta 2018. godine, i da je oštećeno preduzeće Aerodromi Crne Gore u više navrata zahtijevalo i davalo instrukcije da se navedena novčana sredstva u iznosu od 3.000.000,00 eura, nakon isteka roka oročenja, vrate na transakcioni račun oštećenog preduzeća. Ali, do toga nije došlo”, piše u obrazloženju optužnice.

Bonus video: