osumnjičeni da su dio međunarodne kriminalne grupe

Državljani Moldavije uhapšeni u Baru, oduzeto više od 100 bankovnih kartica, mobilni telefoni, automobili...

Iz Uprave policije saopštili su da je opsežnom policijskom akcijom realizovan međunarodni predmet kodnog naziva "MIG" kojim je koordiniralo Specijalno državno tužilaštvo

29815 pregleda 11 komentar(a)
Oduzeto oko 3.000 eura, Foto: Uprava policije
Oduzeto oko 3.000 eura, Foto: Uprava policije

Državljani Moldavije Maksim Lakubovski (35) i Ekatarina Lakubovski (33) uhapšeni su u Baru zbog sumnje da su dio međunarodne kriminalne grupe koja je prala novac.

Policija je kod njih pronašla i oduzela više od 100 bankovnih kartica, desetine SIM kartica, devet mobilnih telefona, dva luksuzna vozila čija vrijednost iznosi oko 100.000 eura, oko 3.000 eura gotovog novca, tri lap topa...

Iz Uprave policije saopštili su da je opsežnom policijskom akcijom realizovan međunarodni predmet kodnog naziva "MIG" kojim je koordiniralo Specijalno državno tužilaštvo.

"Rad na predmetu započet je u julu 2020. godine, u saradnji sa Policijom i Specijalnim tužilaštvom Republike Moldavije, SELEC Centrom iz Bukurešta i uz podršku EU Programa pomoći IPA2019 Western Balkans. U okviru rada na predmetu „MIG“, Crna Gora je po prvi put potpisala Sporazum o zajedničkom istražnom timu sa drugom državom. Sporazum je potpisan između Vrhovnog tužilaštva Crne Gore i Vrhovnog tužilaštva Moldavije, a članovi tima su bili postupajući specijalni tužioci i policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala Crne Gore i Sektora za organizovani kriminal Republike Moldavije", piše u saopštenju.

Moldavci hapšenje
foto: Uprava policije

Saopštenjem su potvrđene informacije Vijesti da je juče ujutro u Baru policija pretresala na više lokacija.

Objašnjeno je da su sinhronizovano izvedene policijske akcije u glavnom gradu Moldavije, Kišinjevu i na teritoriji Bara.

Moldavci hapšenje
foto: Uprava policije

"Izvršen je pretres na 15 lokacija, u dvije zemlje istovremeno, od čega četiri pretresa u Crnoj Gori... U Moldaviji su lišena slobode četiri lica za koja se sumnja da su članovi organizovane kriminalne grupe, koja je u periodu od 2018. godine vršila krijumčarenje i distribuciju više vrsta sintetičkih droga na teritoriji Kišinjeva i šire".

U saopštenju piše da kriminalistička obrada upućuje na to da je M.I. organizator te kriminalne grupe, za koju su prikupljeni dokazi koji upućuju na sumnju da je izvršila krijumčarenje i distribuciju opojnih droga u vrijednosti od milion i po eura.

Moldavci hapšenje
foto: Uprava policije

"Današnjim pretresima u Moldaviji, pronađeno je i oduzeto oko tri kilograma tableta sa liste opijata - Alpha PVP. Pored službenika Sektora za borbu protiv kriminala - Specijalnog policijskog odjeljenja, Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droge i Odsjeka za operativnu podršku, u realizaciji predmeta su učestvovali i službenici Sektora za finansijsko obavještajne poslove, kao i službenici Centra bezbijednosti Bar. M.I. i E.I. će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni nadležnom tužiocu u Specijalnom državnom tužilaštvu. Sprovođenje i realizacija ovog predmeta, a naročito potpisivanje Sporazuma i rad u Zajedničkom istražnom timu, su još jedan primjer odlične međunarodne saradnje Uprave policije sa međunarodnim partnerskim službama, kao i odlične saradnje Specijalnog državnog tužilaštva sa tužilaštvima drugih zemalja", kazali su iz UP.

Povezani članci

28. Septembar 2021.

Bar: Uhapšen osumnjičeni za šverc droge i pranje novca

Preporučujemo za Vas