Pljevljak osumnjičen da je iz stana ukrao satove i nakit

Sumnja se da je D.Č. prije krađe za koju se tereti pronašao ključ od stana

4195 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pljevaljska policija podnijela je krivičnu prijavu tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima protiv D.Č. (37) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako navode, sumnja se da je D.Č. u jutarnjim časovima 24. septembra, po unaprijed pripremljenom planu, došao u ulicu Mila Peruničića gdje se nalazi stan oštećenog, kojom prilikom je pronašao ključ od stana u koji je ušao, izvršio premetačinu i otuđio tri ručna sata, zlatni i srebrni nakit.

"Centar bezbjednosti Pljevlja apeluje na građane da prilikom izlaska iz svojih stanova, kuća, automobila i drugih objekata u kojima borave, posebnu pažnju posvete zaštiti svoje imovine, da po ustaljenim navikama ne ostavljaju ključeve na lako dostupnim mjestima, a da novac, vrijedne predmete ili oružje za vrijeme dužeg odsustva daju na čuvanje licu od povjerenja ili ga odlože u trezor banke", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Oni takođe preporučuju građanima da na društvenim mrežama ne objavljuju odlaske na putovanja niti odaju informacije koje potvrđuju da su trenutno van svog mjesta prebivališta.

Bonus video: