podnijeta krivična prijava

Pljevljak osumnjičen da je iz stana ukrao satove i nakit

Sumnja se da je D.Č. prije krađe za koju se tereti pronašao ključ od stana

4163 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pljevaljska policija podnijela je krivičnu prijavu tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima protiv D.Č. (37) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako navode, sumnja se da je D.Č. u jutarnjim časovima 24. septembra, po unaprijed pripremljenom planu, došao u ulicu Mila Peruničića gdje se nalazi stan oštećenog, kojom prilikom je pronašao ključ od stana u koji je ušao, izvršio premetačinu i otuđio tri ručna sata, zlatni i srebrni nakit.

"Centar bezbjednosti Pljevlja apeluje na građane da prilikom izlaska iz svojih stanova, kuća, automobila i drugih objekata u kojima borave, posebnu pažnju posvete zaštiti svoje imovine, da po ustaljenim navikama ne ostavljaju ključeve na lako dostupnim mjestima, a da novac, vrijedne predmete ili oružje za vrijeme dužeg odsustva daju na čuvanje licu od povjerenja ili ga odlože u trezor banke", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Oni takođe preporučuju građanima da na društvenim mrežama ne objavljuju odlaske na putovanja niti odaju informacije koje potvrđuju da su trenutno van svog mjesta prebivališta.

Preporučujemo za Vas