Odložena kontrola optužnice protiv optuženih za planiranje ubistva Miljkovića i Belivuka

Branioci okrivljenih su tražili od suda da kopiraju spise predmeta, dok advokatu Ratku Pantoviću nije uručen poziv za ročište

4435 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Ročište za kontrolu optužnice protiv optuženih za planiranje ubistva Marka Miljkovića i Veljka Belivuka, koje je danas bilo zakazano da se održi u Višem sudu u Podgorici, odloženo je za 19. oktobar. Branioci okrivljenih su tražili od suda da kopiraju spise predmeta, dok advokatu Ratku Pantoviću nije uručen poziv za ročište.

Optužnicom specijalnog državnog tužilaštva je predstavljeno da su Janko M. Vukadinović iz Podgorice i NN osoba, krajem 2019. godine, formirali kriminalnu organizaciju, čiji su članovi postali okrivljeni Radovan M. Stanišić iz Tivta, Mile R. Jovanović iz Nikšića, Almira Š. Mujahodžić iz Podgorice, te Barani Momčilo Ž. Milić i Dušan M. Ivanović.

Djelovanje kriminalne organizacije je planirano na neodređeno vrijeme. Vukadinović je kao organizator, radi realizacije u vršenju neodređenog broja krivičnog djela ubistvo, teško ubistvo, za sebe odredio da vrbuje lica za pripadnike kriminalne organizacije.

U optužnici se navodi da su 22. januara 2021. godine u Tivtu, Mile Jovanovićč i Kamenko Kuč, koji je rješenjem suda određen za svjedoka saradnika, a zatim za zaštićenog svjedoka, pokušali da ubiju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u čemu im je pomogao Stanišić. Dodaje se da je Jovanović počinio krivično djelo kao saizvršilac teško ubistvo u pokušaju, a Stanišić - teško ubistvo u pokušaju putem pomaganja.

Bonus video: