Suđenje Đukiću odloženo za 14. oktobar

Nije bilo uslova za održavanje glavnog pretresa usljed bolesti od koronavirusa branioca jednog od okrivljenih

3212 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Suđenje okrivljenom Stefanu Đukiću, koji se nalazi u bjekstvu, optuženom za ubistvo Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića u Baru, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici za 14. oktobar. Nije bilo uslova za održavanje glavnog pretresa usljed bolesti od koronavirusa advokata, branioca jednog od okrivljenih.

Prema optužnici koju je podigao specijalni tužilac Saša Čađenović, okrivljeni Stefan M. Đukić je optužen da je prvog novembra 2019. kao saizvršilac počinio krivično djelo teško ubistvo, odnosno da je sa 15 hitaca ispaljenih iz automatske puške ubio Klisića i ranio Velizara Gardaševića, dok se njegova supruga, majka i polubrat – Danijela B. Mandić, Zorica Đ. Đurović, Vuk V. Lakićević, zatim Marko M. Vujadinović, Hasip B. Murić, Andrija B. Glavičanin i Bojan M. Vuksanović, optužuju za stvaranje kriminalne organizacije.

Glavičanin i Lakićević su optuženi za neodzvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je Đukić takođe optužen za isto krivično djelo. Okrivljeni Đukić, Lakićević i Vujadinović su optuženi da su 20. avgusta 2019. godine, pokušali da ubiju Gardaševića u Baru, odnosno da su kao saizvršioci počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Bonus video: