Potvrđena optužnica protiv Podgoričanina: Osumnjičen za proizvodnju konoplje

Optužnicom državne tužiteljke Ane Radović predstavljeno je da je okrivljeni V.D., koji je ranije osuđivan, u periodu od maja do 27. jula 2021. godine, u Podgorici, u selu Popratnica, neovlašćeno proizvodio drogu

3856 pregleda 1 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu koju je Više državno tužilštvo u Podgorici podiglo protiv V.D. (53) iz Podgorice, zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Optužnicom državne tužiteljke Ane Radović predstavljeno je da je okrivljeni V.D., koji je ranije osuđivan, u periodu od maja do 27. jula 2021. godine, u Podgorici, u selu Popratnica, neovlašćeno proizvodio opojnu drogu - konoplju.

"Na način što je u maju 2021.godine, na svom imanju, zasadio sjemenke navedene opojne droge, koje je svakodnevno uzgajao i zalivao, od kojih je izniklo 120 biljki, a koju opojnu drogu mase suve biljne materije-lišća od 4.955 grama, su ovlašćeni policijski službenici pronašli prilikom pretresa i oduzeli dana 27. jula 2021. godine, pri čemu je okrivljeni bio svjestan svog djela i htio je njegovo izvršenje", navodii se u optužnici.

Uprava policije Crne Gore je tada saopštila da je "sprovodeći intenzivne mjere i radnje na suzbijanju i otkrivanju krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom opojnih droga, te raspolažući operativnim saznanjima, a na osnovu naredbe za pretres porodične kuće i imanja D.V. (53) iz Podgorice, pronađene su tri parcele sa 120 stabljika opojne droge marihuana".

Bonus video: