Bar: Muškarac uhapšen po prijavi učiteljice Višnjić

Duraković se sumnjiči da je otvorio lažni nalog na društvenoj mreži na ime učiteljice i objavio kompromitujuće fotografije

27893 pregleda 327 reakcija 39 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija je uhapsila Sakiba Durakovića zbog sumnje da je na dan imenovanja učiteljice Rade Višnjić za v.d. direktoricu Osnovne škole “Jugoslavija” u Baru otvorio lažni nalog na društvenoj mreži na njeno ime i objavio kompromitujuće fotografije.

To je za Radio Bar i Bar info potvrdio rukovodilac i portparol Osnovnog državnog tužilastva Bar, Radovan Đurišić.

Učiteljica Rada Višnjić je istog dana, kada je objavljen sporni sadržaj, podnijela prijavu policiji, kako bi se utvrdilo ko je i zašto, kako je kazala, “pokušao da je diskredituje kao ličnost i dovede u pitanje i njeno radno mjesto”.

“Nikada nijesam bila zainteresovana za funkcionersko mjesto, ali veoma jesam da sačuvam radno mjesto kojem sam posvećena cijelim svojim bićem. Takođe, želim da sperem ljagu sa svog imena kao majka i prosvjetna radnica, koja iznad svega volim djecu, poštujem i sarađujem sa njihovim roditeljima”, kazala je Višnjić za Radio Bar i Bar info.

“Pravda je spora, ali dostižna. Danas sam dobila vijest da je osoba koja je na moje ime otvorila profil i objavljivala lažne slike neprimjerenog sadržaja kako bi me diskreditovao na dan kada sam imenovana za v.d. direktora škole, 19. jula, uhapšena. Naravno da ću ga teretiti najviše što se može, ne samo zbog mene, već zbog svih žena koje trpe takvu vrstu nasilja, a obavljaju poslove od javnog interesa”, poručila je Višnjić.

Duraković će, kazao je Đurišić, biti priveden postupajućem tužiocu zbog krivičnog djela - neovlašćeno prikupljanje ličnih podataka.

Bonus video: