ZBOG NEDOLASKA TUŽIOCA

Odloženo suđenje za ubistva Kalezića i Ilića

Prema navodima optužnice, Vujačić je na podmukao način i iz niskih pobuda ubio Kalezića, dok je Popović optužen za teško ubistvo putem pomaganja, a bio je zadužen za nabavku vozila, kao i kasnijeg odvoženja automboila koji je korišćen prilikom ubistva i njegovo paljenje

4371 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Arhiva Vijesti
Viši sud u Podgorici, Foto: Arhiva Vijesti

Suđenje okrivljenima Marjanu S. Vujačiću iz Golubovaca, optužen za stvaranje kriminalne organizacije, te za dva krivična djela teško ubistvo, odnosno za ubistva Mila Ilića i Veselina Kalezića, i nedozvoljeno držanje oružja, te Radu Popoviću da je član kriminalne organizacije i pomaganje u ubistvima, odloženo je u Višem sudu u Podgorici.

Razlog je nedolazak tužioca na zakazani glavni pretres.

Prema navodima optužnice, Vujačić je na podmukao način i iz niskih pobuda ubio Kalezića, dok je Popović optužen za teško ubistvo putem pomaganja, a bio je zadužen za nabavku vozila, kao i kasnijeg odvoženja automboila koji je korišćen prilikom ubistva i njegovo paljenje.

Popović se sumnjiči da je sa Vujačićem pratio kretanje Ilića prije ubistva.

Prema dokumentima SDT-a, Popović je pomogao u nabavci dva vozila korišćena u ubistvima Kalezića i Ilića, počinjena u oktobru 2018, odnosno aprilu 2019. godine.

Osumnjičeni Popović je pomogao u nabavljanju vozila “reno megan”, koje je 10. oktobra 2017. godine, jedan od pripadnika te kriminalne organizacije ukrao sa parkinga na Vračaru u Beogradu.

Osumnjičeni Vujačić se tim vozilom dovezao na lice mjesta, a zatim izašao iz tog auta i upotrebom vatrenog oružja lišio života Veselina Kalezića.

Potom je Popović to vozilo, u selu Botun u blizini žičane ograde KAP-a pored jedne napuštene kuće, posuo benzinom i zapalio i tako uništio tragove, navodi se u dokumentima SDT-a.