"Pucao iz obijesti i osjećaja posjedovanja"

Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo nevjenčane supruge i ranjavanje njenog oca

31273 pregleda 13 komentar(a)
Đokaj nakon hapšenja, Foto: Savo Prelević
Đokaj nakon hapšenja, Foto: Savo Prelević

Zbog činjenice da Šejla Bakija nije htjela da obnovi vanbračnu zajednicu sa njim, Ilir Đokaj (28) je 30. septembra ispod dukserice izvadio pištolj, a potom pucao u tu devetnaestogodišnjakinju.

To piše u rješenju za određivanje pritvora Đokaju, osumnjičenom za teško ubistvo svoje bivše nevjenčane supruge i ranjavanje njenog oca Šabana Bakije (42).

Pritvor do 30 dana juče mu je odredio sudija za istragu podgoričkog Višeg suda Vladimir Novović, obrazlažući da bi Đokaj ostankom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, uticati na svjedoke ili pobjeći.

Dvadesetosmogodišnjak se i pred njim branio ćutanjem.

Određivanje pritvora osumnjičenom za teško ubistvo predložila je viša državna tužiteljka Ana Radović, koja je odredila sprovođenje istrage.

Njegov branilac, advokat Srđa Lješković kazao je Vijestima da je Đokaj sudiji rekao samo jednu rečenicu:

”Ne bih ja danas bio bio ovdje da mi je ostao makar jedan metak”.

U spisima Višeg suda piše da je Đokaj, na terasi porodične kuće oštećenih, “iz obijesti i osjećaja posjedovanja oštećene Bakija Šejle, a zbog njenog odbijanja da obnovi ranije prekinutu vanbračnu zajednicu sa njim, ispod dukserice uzeo pištolj nepoznate marke...iz kojeg je ispalio više projektila u pravcu oštećen Bakija Šejle”.

”U trenutku dok su se u njenoj neposrednoj blizini i na malom prostoru terase, nalazili oštećeni Bakija Šaban i Bakija Bada... Od projektila je oštećena Bakija Šejla zadobila teške i po život opasne povrede, usljed kojih je kod oštećene nastupila smrt”, piše u rješenju.

Dodaje se i da je njen otac Šaban od ispaljenih projektila zadobio teške tjelesne povrede.

”A zatim se udaljio ka svom parkiranom vozilu, ispred kuće, gdje je, vidjevši da oštećeni Bakija Šaban ide za njim, ispalio još jedan projektil u njegovom pravcu, koji ga je pogodio... Pošto je ušao u svoje vozilo, a u trenutku dok su se na terasi nalazile oštećene Bakija Indira i Bakija Bada, ispalio još dva projektila u njihovom pravcu, nakon čega se vozilom udaljio sa lica mjesta”, piše u rješenju.

Dvadesetosmogodišnjaku prijeti zatvorska kazna do 40 godina, Više državno tužilaštvo tereti ga za krivično djelo - teško ubistvo.

Đokaj je od 30. septembra do 4. oktobra bježao policiji.