Đokaj 2019. osuđen na 240 sati rada u javnom interesu

Iliru i njegovom bratu Agronu sudilo se jer su 4. marta 2019. u Tuzima “vršenjem nasilja prema drugom, drskim i bezobzirnim ponašanjem, ugrozili spokojstvo građana i remetili javni red i mir”

14706 pregleda 2 komentar(a)
Privođenje Đokaja u Tužilaštvo, Foto: Savo Prelević
Privođenje Đokaja u Tužilaštvo, Foto: Savo Prelević

Ilir Đokaj (28), osumnjičeni za teško ubistvo svoje bivše nevjenčane supruge Šejle Bakije (19) i ranjavanje njenog oca Šabana Bakije (42), u septembru 2019. godine presudom Osnovnog suda u Podgorici osuđen je na 240 sati rada u javnom interesu i da uplati 500 eura Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore.

Iliru i njegovom bratu Agronu sudilo se jer su 4. marta 2019. u Tuzima “vršenjem nasilja prema drugom, drskim i bezobzirnim ponašanjem, ugrozili spokojstvo građana i remetili javni red i mir”.

Sporazumom o priznanju krivice priznali su da su tog dana, nakon prepirke sa G.M. pretukli tog sugrađanina.

U presudi piše da ga je Agron prvo udario pesnicom u predjelu glave:

”Od kojeg udarca je isti pao na pod, gdje ga je isti udario više puta pesnicama u predjelu glave i tijela, a zatim dok se oštećeni nalazio na podu Đ.A. i Đ.I. su ga udarali više puta i nogama u predjelu tijela, kojom prilikom su oštećenom G.M. nanesene lake tjelesne povrede... čime su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje”.

Sudija za istragu podgoričkog Višeg suda Vladimir Novović odredio je juče pritvor Iliru Đokaju, nakon što je to predložila viša državna tužiteljka Ana Radović.

Povezani članci

06. Oktobar 2021.

Đokaj pucao jer je Bakija odbila da obnovi vezu?

Bonus video: