Boljeviću određen pritvor do 30 dana

Nadležni ga sumnjiče da je krivična djela koja mu se stavljaju na teret počinio tako što je u septembru 2020, upotrebom prijetnje i sile, za obećanu novčanu naknadu, pribavio protivpravnu imovinsku korist za kriminalnu organizaciju koju je stvorio bivši direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević

18885 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Aleksandru Boljeviću određen je pritvor do 30 dana, potvrdila je "Vijestima" portparolka Višeg suda u Podgorici Aida Muzurović.

Boljević je uhapšen krajem maja u Danskoj, po potjernici NCB Interpol Podgorica.

Danska je danas izručila Bojevića crnogorskim vlastima.

Branilac Boljevića, advokat Damir Lekić, rekao je "Vijestima" da je njegov klijent negirao izvršenje krivičnog djela.

"Aleksandar Boljević je školski primjer kada postoji situacija koja se tretira kao takva da ne postoji opasnost od bjeksta. Isti je otišao u svoju matičnu državu prije nego su postojale i najmanje okolnosti koje su ukazivale na njegov krivični progon, da bi po najmanjem saznanji isti, odmah otišao u policiju Kraljevine Danske, stavio im se na raspolaganje i predao se. Iako mu je ta država matična država od davne 1999. godine isti je duboko ukorijenjen u Podgorici, u naselju Zlatica, gdje se rodio, gdje ima porodičnu kuću i gdje mu živi majka i rodbina", kazao je Lekić.

Dodao je da je u ovoj situaciji potpuno apsurdno čak uopšte i govoriti o postojanju osnovane sumnje za krivična djela za koja se tereti, a što je neophodno da bi se nekom licu odredio pritvor:

"Jer ista uopšte ne postoji".

Boljevića nadležni sumnjiče da je krivična djela koja mu se stavljaju na teret počinio tako što je u septembru 2020, upotrebom prijetnje i sile, za obećanu novčanu naknadu, pribavio protivpravnu imovinsku korist za kriminalnu organizaciju koju je stvorio bivši direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević.

Povezani članci

06. Oktobar 2021.

Danas izručenje Boljevića iz Danske

"Sprovodeći aktivnosti u okviru istrage ciljanog traganja i razmjenom operativnih podataka službenika Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju iz Sektora za borbu protiv kriminala sa partnerskom policijskom službom iz Danske i kancelarijom Nordijskog oficira za vezu u Beogradu, danas 31. maja 2021. godine, u Danskoj je lišen slobode A.B. (46) iz Podgorice. A.B. se potražuje po međunarodnoj potjernici koju je NCB INTERPOL Podgorica raspisao 12. maja 2021. godine na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici, u cilju njegovog izručenja radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi u našoj državi zbog izvršenja krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i iznuda", saopšteno je tada iz policije.

Bonus video: