Izdaće potjernicu za Juriševićem

Odluka Višeg suda u Bijelom Polju nakon što se optuženi nije pojavio na ročištu

7426 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Jelena Jovanovic
Foto: Jelena Jovanovic

Bjelopoljski Viši sud naložio je prekjuče izdavanje potjernice za Bjelopoljcem Srđanom Juriševićem, zbog nedolaska na ročište u tom sudu.

To je saopštio predsjednik vijeća, sudija Ivan Adamović na suđenju u kojem Nikola Radović odgovara zbog pokušaja ubistva Juriševića, koji se, pored Mila Radevića (39), tereti za nanošenje teških tjelesnih povreda.

Prema optužnici, Radović je u tuči dvije grupe muškaraca, 1. oktobra 2020. godine, ispred noćnog kluba “Sparta”, teške povrede nanio Juriševiću. Ovaj je, kako piše, istovremeno teško povrijedio Vuka Radovića.

”Jurišević je zadobio povrede u vidu posjekotine na nosu sa avulzijom kože koja se nastavlja na donju usnu i bradu (u pojedinim izvještajima pogrešno opisane kao razderine). Povreda je nastala od dejstva oštrice aktivno zamahnutog oruđa-tipično noža”, saopštio je vještak, navodi dr Nemanja Radojević.

U tužilačkom aktu se pojašnjava da je Jurišević, u tuči ispred noćnog kluba “Sparta”, Vuku Radoviću slomio vilicu.

Dodaje se da je Milo Radević nožem udario Juriševića preko nosa i usta i nanio mu teške tjelesne povrede, nakon čega mu je Nikola Radović s umišljajem zadao dvije ubodne rane u slabinskom dijelu i predjelu bubrega, čime je izvršio krivično djelo - ubistvo u pokušaju.

Milo Radević je za različita krivična djela osuđivan pet, a Jurišević osam puta.

Kako je sudija Adamović kazao, naredno ročište će biti zakazano naknadno.

Bonus video: