Četiri crnogorska državljanina uhapšena u Španiji: Oduzeta marihuana, 10.000 eura, vozilo, falsifikovane isprave...

Iz UP su kazali da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije Crne Gore sa Nacionalnom policije Valensije i Timom za organizovani kriminal "Guardie Civil" Španije, "sprovodili dugoročnu međunarodnu istragu kodnog naziva "Bubestis" prema kriminalnoj grupi koja se na području Valensije u mjestu Alginet bavila ilegalnom proizvodnjom i krijumčarenjem opojne droge marihuana"

69653 pregleda 64 reakcija 30 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uprava policije (UP) saopštila je danas da je "zajedničkom akcijom crnogorske i španske policije uhapšeno osam pripadnika kriminalne grupe od kojih četiri crnogorska državljanina".

U saopštenju se dodaje da su uhapšeni D.B. (35) iz Podgorice koji posjeduje i državljanstvo Australije, a koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, V.B. (19) iz Podgorice, S.B. (49) iz Danilovgrada, N.K. (40) iz Podgorice, F.C.G. (38) iz Algineta, J.V.S. (46) iz Valensije, A.T.V. (48) iz Valensije i J.M.H. (37) iz Valensije.

"Ova lica su osumnjičena za trgovinu drogom i stvaranje kriminalne organizacije", ističe se u saopštenju.

Iz UP su kazali da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije Crne Gore sa Nacionalnom policije Valensije i Timom za organizovani kriminal "Guardie Civil" Španije, "sprovodili dugoročnu međunarodnu istragu kodnog naziva "Bubestis" prema kriminalnoj grupi koja se na području Valensije u mjestu Alginet bavila ilegalnom proizvodnjom i krijumčarenjem opojne droge marihuana".

"Razmjenom operativnih podataka došlo se do saznanja da više osoba, porijeklom iz Crne Gore, od aprila 2021. godine boravi u Valensiji, te da su u Aliganteu zakupili veliki hangar sa namjerom da u njemu instaliraju laboratoriju za uzgoj marihuane. Istragom, koja je otvorena u Španiji, a na osnovu podataka crnogorske policije, identifikovani su članovi ove kriminalne grupe, locirana je njihova imovina u Valensiji i utvrđeno je da se u iznajmljenom hangaru nalazi profesionalno opremljena laboratorija", navodi se u saopštenju.

Iz UP su kazali da "kada je španska policija utvrdila da ova lica sve više vremena provode u hangaru, te da se najvjerovatnije bave berbom i pakovanjem marihuane, realizovana je policijska akcija i izvršen pretres kojom prilikom je pored plantaže, pronađeno i oduzeto 27 kilograma suvih pupoljaka marihuane".

"Daljim pretresom prostorija koja su ova lica koristila u Valensiji pronađeno još sedam kilograma marihuane, 10.000 eura a zaplijenjeno je i jedno luksuzno vozilo, falsifikovane isprave, kao i kompletna oprema iz laboratorije", piše u saopštenju UP.

Naveli su i da se nastavlja sa preduzimanjem daljih mjera i radnji u ovom predmetu.

Bonus video: