Jelenić do avgusta prošle godine bio službenik Uprave policije

Svojevremeno je, tvrde sagovornici Vijesti, bio zadužen za obezbjeđenje bivšeg vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića

18151 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Radosav Jelenić (46) od kojeg je policija oduzela arsenal oružja, do avgusta prošle godine bio je službenik Uprave policije.

Radni odnos prekinut mu je 3. avgusta 2020. godine, sporazumno, uz otpremninu, pokazuju dokumenta u koja su Vijesti imale uvid. Prema istim dokumentima Jelenić je radio u Sektoru za obezbjeđenje ličnosti i objekata.

Svojevremeno je, tvrde sagovornici Vijesti, bio zadužen za obezbjeđenje bivšeg vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića.

Iz Uprave policije danas je saopšteno da su Jelenićeve kuće u Rogamima i u Radovču pretresli pripadnici podgoričke policije sa pripadnicima Grupe za protivdiverzionu zaštitu tima, a postupajući po naredbi Osnovnog suda u Podgoric. Objašnjeno je da su u vršenju pretresa učestvovali i službenici Direktorata za vanredne situacije.

"Pronađen je puškomitraljez M-84 7.9 mm, automatska puška M-70 7.62 mm sa osam okvira, automat sa tri okvira, puška Mauser kalibra 8 mm, puška Zastava Arms M-70 kalibra 30 – 06 sa optikom, lovački karabin M-98 kalibra 8x57, pištolj Pietro Beretta, obrušenog fabričkog broja, kalibra 9 mm, pištolj Browning 9 mm Luger, optika.

Osim toga pronađeno je i 14 metara sporogorećeg štapina, 190 komada detonatorskih kapisli, cijev od pištolja izbrušenog fabričkog broja, cijev od puške izbrušenog fabričkog broja, startni pištolj, suzavac i ručni sprej sa nadražujućim dejstvom, električna palica, zaštitna gas maska, protivtenkovska mina, minobacačka granata, 112 štapina dinamita, 40 komada privrednog eksploziva, 16 ručnih bombi, 3.338 komada municije različite vrste i kalibra, kao i rezervni djelovi od puške", saopšteno je iz UP.

Oni ističu da je nadležni tužilac naložio hapšenje Jelenića - zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

"R.J. je uz krivičnu prijavu sproveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost, koji je za ovo lice donio rješenje o zadržavanju do 72 časa".

Iz Uprave policije Vijestima je nezvanično potvrđeno da je Jelenić njihov bivši službenik.

Bonus video: