Albanski državljani osumnjičeni za ubistvo Đurišića u Ulcinju

Likvidacija se, prema saznanju "Vijesti", dovodi u vezu sa ubistvom Kosovara Beće Likaja, marta 2017. godine u Ulcinju, za šta je osuđen Momčilov sin Savo

53992 pregleda 36 reakcija 12 komentar(a)
Sa pres konferencije, Foto: Jelena Jovanović
Sa pres konferencije, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 12.10.2021. 14:46h

Policija je rasvijetlila ubistvo Momčila Đurišića (69) počinjeno 4. jula u Ulcinju.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala sa kolegama iz Centra bezbjednosti Bar podnijeli su krivičnu prijavu protiv dva albanska državljanina Pirolija Vinsceka (34) i Lale Dorjana (35), koji se sumnjiče za ubistvo Đurišića.

Načelnik Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u SBPK Aleksandar Bošković kazao je, na današnjoj pres konferenciji Uprave policije, da su pronađeni predmeti korišćeni u ubistvu, da je otkriven pravac bjekstva osumnjičenih...

Najavio je da će za osumnjičenima biti raspisana međunarodna potjernica.

Bošković je rekao da su tokom izviđaja identifikovali izvršioce i da su im kolege iz Albanije, nakon provjere dokaza koji su izuzeli, potvrdili sumnje.

Prema informacijama "Vijesti", likvidacija Đurišića dovodi se u vezu sa ubistvom Kosovara Beće Likaja, marta 2017. godine u Ulcinju, za šta je osuđen Momčilov sin Savo.

Bošković je, odgovarajući "Vijestima", rekao da jedan od pravaca istrage ide u tome da li je motiv ubistva krvna osveta, ali da to ne mogu decidno tvrditi. Kazao je da je direktni izvršilac ubistva P.V.

Lice mjesta
Lice mjestafoto: Uprava policije

"Na osnovu svih aktivnosti koje je sprovela crnogorska policija, u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom, utvrđeno je kada su ušli u Crnu Goru, koji automobil su koristili", rekao je Bošković.

Dodao je da su oni legalno ušli u Crnu Goru i iz nje izašli preko graničnog prelaza Sukobin, istog dana kada su izvršili ubistvo.

Bošković se zahvalio kolegama iz Albanije koji su promptno reagovali, naročito direktoru tamošnje kriminalističke policije.

Lice mjesta, Ulcinj
Lice mjesta, Ulcinjfoto: Uprava policije

Iz UP su ranije, ne navodeći o kom ubistvu je riječ, najavili da će na konferenciji govoriti načelnik Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala Aleksandar Bošković, načelnik Centra bezbjednosti Bar Veselin Tabaš i načelnik Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj Arben Tagani.

Bonus video: