Brzaći pružili alibi Kadiću

Braća tvrde da su u vrijeme pucnjave slavili rođendan prijateljevom sinu

6825 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Braća od stričeva Esad i Faik Brzać pružili su juče alibi Amaru Kadiću, rekavši da su bili sa njim 28. jula, u popodnevnim satima, u vrijeme pucnjave na sugrađanina Bojana Konatara.

To su kazali juče u bjelopoljskom Višem sudu u nastavku suđenja Kadiću, koji odgovara zbog pokušaja ubistva Konatara.

Kadić je, prema optužnici, ispred porodične kuće na Zaimovića livadi, pucao u Konatara tog dana oko 18.30 časova i ranio ga sa dva projektila iz pištolja.

Esad Brzać je ispričao da su se on i brat sa Kadićem sreli ispred njegove kuće dan ranije i dogovorili da sjutra dan popodne da roštiljaju u mjestu Osoja, te da je okrivljeni predložio da ih časti zbog proslave rođendana sina.

”Mi smo stigli oko 16 -16.30 časova, donijeli dio mesa i pića. Amar je stigao odmah, oko pola sata kasnije. Došao je pješice i donio dvije kese pića i mesa za roštilj i tu smo se zadržali oko 2-3 sata”, rekao je.

Isto je ponovio Faik Brzać, precizirajući da je Kadić rekao da će doći u 17 časova, a da je nedugo potom stigao.

Državna tužiteljka Milica Rmandić prigovorila je iskazu svjedoka u pogledu vremena, ističući da su očigledno pokušavali da pomognu okrivljenom.

Kadić je ranije tvrdio da je u vrijeme pucnjave slavio rođendan sina, dok je Konatar tvrdio da ga je vidio kada je pucao ispred njegove kuće, odnosno u pravcu automobila u kojem se nalazio.

Suđenje se nastavlja 10. novembra.

Zbog podmetanja bombe u dvorište kuće Konatara iz jula 2017, Kadić je u bjelopoljskom Osnovnom sudu osuđen na deset mjeseci zatvora.

Odbijen zahtjev za izuzeće

Suđenje je juče odloženo na pola sata, nakon što je Konatar, neposredno pred ročište kojem nije pristustvovao, podnio zahtjev za izuzeće člana vijeća - sudije Dragana Mrdaka.

Predsjednik tog suda Milan Smolović odbio je taj predlog.

Kao razlog za izuzeće, naveo je sumnju u nepristrasnost, “jer je sudija Mrdak više puta sudio okrivljenom i oslobađao ga”.

U izjavi datoj povodom tog zahtjeva, Mrdak je istakao da su navodi Konatara netačni...

Bonus video: