Čija je droga nađena na trotoaru

Bjelopoljac Miro Knežević negirao krivicu u bjelopoljskom Višem sudu

8319 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Bjelopoljac Miro Knežević (40) kazao je da nema nikakve veze sa drogom koja je pronađena pored magistralnog puta Bijelo Polje - Dobrakovo, u mestu Sutivan, 27. septembra.

To je rekao juče u Višem sudu, pred kojim odgovara zbog krivičnog djela - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

”Tog dana sam pozajmio vozilo Metodija Bradića da odem do kuće i donesem piće za kafanu... Pošto je ispred mog vozila bilo parkirano više vozila, Metodije je rekao da posudim njegov ‘pasat’ jer se odmah vraćam. Odvezao sam se do kuće u blizini, uzeo pet litara rakije i 19 piva i vratio nazad za 15 minuta”, ispričao je Knežević.

Rekao je da nije primijetio da je prtljažnik bio otvoren, niti da je nešto ispalo iz njega.

Bradić, koji je ranije bio osumnjičen da je prevozio drogu u prtljažniku, kazao je da nema nikakve veze sa drogom. Od te optužbe odustalo se nakon što je utvrđeno da je njegovim vozilom tada upravljao Knežević.

I iz Uprave policije ranije je izdato saopštenje, u kojem se navodi da je u “pronađena droga u automobilu kojim je upravljao M. B”.

”Nikakve veze nemam sa paketom droge”, ispričao je Bradić, dodajući da je Knežević došao poslije 30-45 minuta, nakon čega je on ubrzo napustio kafanu.

Drogu je, dok je šetala sa drugaricom, pronašla sugrađanka M. V.

Ona je ispričala da je nije vidjela kako paket ispada iz vozila, samo je “čula neki tresak”.

”Ja i drugarica smo prišle i vidjele neki paket, koji se otkotrljao na par metara ispred nas. Jedino što sam primijetila je svijetli automobil svijetle boje koji se kretao u istom pravcu, prema pumbi Petrol”, kazala je M. V.

Dodala je da je da je iza tog automobila bilo još vozila, kao i da su nedugo nakon toga pozvali policiju.

DNK vještačenjem, sa spoljašnje strane pvc kese u kojoj se nalazila droga konoplja, utvrđen je biološki materijal više osoba, čiji tragovi se ne nalaze u bazi podataka, a sa unutrašnje strane kese otkrili su prisustvo N. N. muške osobe, nepoznatog identiteta.

Advokat Miloš Šestović rekao je da DNK materijal, koji je pronađen na kesi ne pripada njegovom branjeniku Kneževiću.

Prema optužnici, Knežević je 27. septembra, u prtljažniku vozila prenosio 943,30 grama marihuane.

.

Bonus video: