VIŠI SUD U PODGORICI

Optužen za ubistvo Klisića i ranjavanje Gardaševića: Đukiću odloženo suđenje

Predsjednica specijalnog vijeća sudija Biljana Uskoković naredno ročište je zakazala za 16. novembar

3337 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Zbog službenog odsustva specijalnog tužioca Saše Čađenovića, danas je u Višem sudu u Podgorici, odloženo suđenje okrivljenom Stefanu M. Đukiću, optuženom za ubistvo Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića u Baru.

Predsjednica specijalnog vijeća sudija Biljana Uskoković naredno ročište je zakazala za 16. novembar.

Prema optužnici koju je podigao specijalni tužilac Saša Čađenović, okrivljeni Stefan M. Đukić je optužen da je prvog novembra 2019. kao saizvršilac počinio krivično djelo teško ubistvo, odnosno da je sa 15 hitaca ispaljenih iz automatske puške ubio Klisića i ranio Velizara Gardaševića, dok se njegova supruga, majka i polubrat – Danijela B. Mandić, Zorica Đ. Đurović, Vuk V. Lakićević, zatim Marko M. Vujadinović, Hasip B. Murić, Andrija B. Glavičanin i Bojan M. Vuksanović, optužuju za stvaranje kriminalne organizacije.

Glavičanin i Lakićević su optuženi za neodzvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je Đukić takođe optužen za isto krivično djelo. Okrivljeni Đukić, Lakićević i Vujadinović su optuženi da su 20. avgusta 2019. godine, pokušali da ubiju Gardaševića u Baru, odnosno da su kao saizvršioci počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju.