Vušurović: Zbog brzine događaja, vidio sam siluetu da puca

Prema navodima optužnice, Lazar Nedović i Pero Laličić označeni su kao pripadnici kriminalne organizacije koji su direktni izvršioci ubistva Bogdana Milića i ranjavanja Gorana i Dragana Vušurovića i Marka Vujačića, navodi se u optužnici

5055 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Arhiva Vijesti
Foto: Arhiva Vijesti

Saslušanjem svjedoka danas je u Višem sudu u Podgorici nastavljeno suđenje okrivljenima za ubistvo Bogdana Milića u junu 2019. godine u Cetinju.

Prema navodima optužnice, Lazar Nedović i Pero Laličić označeni su kao pripadnici kriminalne organizacije koji su direktni izvršioci ubistva Bogdana Milića i ranjavanja Gorana i Dragana Vušurovića i Marka Vujačića, navodi se u optužnici.

Goran Vušurović, Dragan Vušurović i Marko Vujačić, svjedoci oštećeni dali su iskaz pred sudom. Oni su naveli da ostaju kod svojih izjava koje su dali u istrađnom postupku pred Višim državnim tužilaštvom u Podgorici.

"Zbog velikog protoka vremena, dodao bih da mi se čini da sam tada vidio neartikulisanu siluetu kako puca”, izjavio je svjedok oštećeni Goran Vušurović.

Svjedok Marko Vujačić kazao je danas da se sve desilo brzo, u momentu, te da kada su se začuli pucnji, svi su naglo ustali od stola, nakon čega su shvatili da su ranjeni.

Prema navodima optužnice, Lazar Nedović i Pero Laličić označeni su kao pripadnici kriminalne organizacije koji su direktni izvršioci ubistva Bogdana Milića i ranjavanja Gorana i Dragana Vušurovića i Marka Vujačića, navodi se u optužnici.

Osim Nedovića i Laličića optužnicom su obuhvaćeni i Mitar Marković, Mošo Paović i Žarko Pejaković. Oni su prema sumnjama istražitelja sa drugim za sada neidentifikovanim osobama tokom 2109. godine postali članovi kriminalne organizacije koju je formiralo neidentifikovano lice radi vršenja krivičnih djela za koje je zaprijećena kazna od četiri godine ili teža kazna.

Prema stavu Tužilaštva svaki član kriminalne organizacije je imao unaprijed određeni zadatak i ulogu, a djelovanje je planirano na neodređeno vrijeme uz primjenu tačno određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline pripadnika.

Marković je prema optužnici, po nalogu šefa kriminalne grupe nabavio pištolje "browing" i "stayer magnicler" za koje nije imao dozvolu i predao ih Nedoviću i Laličiću kako bi ubili Milića i osobe koje su se sa njim nalazile u društvu.

Oni su, kako se osnovano sumnja, od nepoznatog člana ove organizacije dobili informacije da se Bogdan Milić nalazi na terasi lokala "Portun".

Paoviću, Nedoviću i Pejakoviću se na teret da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Pejaković se tereti i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Bonus video: