vanredna pres konferencija

Abazović i Sekulović o slučaju "Belivuk"

Pres konferenciju možete direktno pratiti od 9 sati na portalu i televiziji Vijesti

15166 pregleda 46 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i državni sekretari MUP-a Rade Milošević i Zoran Miljanić, održaće danas vanrednu pres konferenciju povodom slučaja Belivuk.

Slučaj Belivuk ponovo je aktuelizovan nakon prijave koju je Milošević podnio protiv službenice Granične policije S. I.

Nakon što je ta policajka tužiocu Vukasu Radonjiću saopštila da je bila na odmoru krajem decembra prošle godine, kada je Belivuku i Marku Miljkoviću ukinuta zabrana ulaska u Crnu Goru, preksinoć su saslušani i uhapšeni policijski funkcioneri Aleksandar Bošković i Saša Đurović.

Oni su juče pušteni po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva koje je utvrdilo da nisu počinili krivično djelo.

Po nalogu tog tužilaštva, koje je preuzelo predmet od Radonjića, juče je saslušan smijenjeni pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković, koji je Boškoviću i Đuroviću navodno dao usmeni nalog da ukinu zabranu optuženim srbijanskim kriminalcima.

Doskorašnji pomoćnik direktora Uprave policije Zoran Lazović nije htio Vijestima da odgovori da li je on izdao nalog za ukidanje zabrane ulaska u Crnu Goru optuženim kriminalcima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, rekavši da to reći tužiocima na saslušanju.

Pres konferenciju možete direktno pratiti od 9 sati na portalu i televiziji Vijesti.

Preporučujemo za Vas