Ratkovića vode na liječenje

Ratković je, piše u optužnici, zlostavljao oca, na način što ga je najmanje 65 puta udario nožem u predjelu glave, vrata, ruku, trbuha i grudnog koša"...

5440 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Rožajcu Miloradu Ratkoviću (44) juče je u bjelopoljskom Višem sudu izrečena mjera bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zatvorenoj zdravstvenoj ustanovi.

Ratković je 12. februara, u porodičnoj kući u Rožajama, u neuračunljivom stanju, na svirep način usmrtio oca Rajka (74), sa najmanje 65 uboda nožem u predjelu glave, vrata, ramena i stomaka.

Mjera bezbjednosti biće sprovedena u Javnoj zdravstvenoj ustanovi - Specijalnoj bolnici za psihijatriju “Dobrota”, u Kotoru.

On je djelo, kako se navodi, počinio u stanju neuračunljivosti pri čemu nije mogao da shvati značaj toga, usljed hronične duševne bolesti koju karakteriše poremećaj mišljenja u vidu sumanutih paranoidnih ideja, da upravlja postupcima...

Ratković je, piše u optužnici, zlostavljao oca, na način što ga je najmanje 65 puta udario nožem u predjelu glave, vrata, ruku, trbuha i grudnog koša, pri čemu je oštećeni, koji je bio svjestan tokom zadobijanja povreda, trpio fizičke bolove veoma jakog intenziteta i egzistencijalni stah najvećeg mogućeg intenziteta.

”Tom prilikom mu je nanio tjelesne povrede od kojih je usljed ugušenja i isrkvavljenja, čime je počinio krivično djelo teško ubistvo”, navodi se u tužilačkom aktu.

Bonus video: