OBAVIJESTIO SUD, TUŽILAŠTVO, BOK...

Abazović: Sa zatvorenikom sam pričao o ubistvu Duška Jovanovića, neko pokušava da spriječi rješavanje slučaja

"Indikativno je što su se određene političke strukture udružile i pružaju zaštitu licima odgovornim za taj slučaj iz kriminalnih struktura", naveo je Abazović

108034 pregleda 418 reakcija 154 komentar(a)
Abazović, Foto: Luka Zeković
Abazović, Foto: Luka Zeković

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović je kazao da neće zbog istrage reći koga je posjetio u spuškom zatvoru, ali je rekao da je sa tom osobom razgovarao u vezi ubistva Duška Jovanovića i da je o svemu obavijestio tužilaštvo, sud, Biro za operativnu koordinaciju službi bezbjednosti, Komisiju za praćenje istraga napada na novinare i imovinu medija i porodicu ubijenog urednika "Dana".

"Kome je u interesu da spriječi rješavanje slučaja ubistva Duška Jovanovića moraće da odgovori javnosti. Indikativno je što su se određene političke strukture udružile i pružaju zaštitu licima odgovornim za taj slučaj iz kriminalnih struktura", naveo je Abazović u izjavi za "Vijesti".

Abazović je ranije danas rekao je da je posjetio jednog stanovnika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) nakon što je od tog "kriminalca dobio pismo o jednom važnom slučaju".

"Dobio sam pismo. Obavijestio tužioca, dobio dozvolu od Višeg suda i posjetio ga", rekao je on.

Tada je rekao se radi o veoma važnom slučaju i da neće reći koga je posjetio, a da oni koji insistiraju na tome opstruiraju taj slučaj.

Najavio je i da će, ako to uspiju, sve objelodaniti.

"Pošto se ta priča sad aktivira, onda je to vjerovatno i želja. Ako se bude upropastio, ja ću onda reći sve detalje, pa neka javnost sudi o mojim postupcima i postupcima Demokrata", poručio je Abazović.

Preporučujemo za Vas