Pronađena laboratorija za uzgoj marihuane u zatvorenom, uhapšene dvije osobe

Iz Uprave policije su kazali da su podnijete krivične prijave protiv S.Đ. (31) iz Bara i E.T. (31) iz Podgorice, koji se nalaze u pritvoru u Ukrajini i N.K. (20) iz Bara, koji se nalazi u pritvoru u UIKS-u u Spužu, "svi pripadnici jedne organizovane kriminalne grupe"

30582 pregleda 115 reakcija 14 komentar(a)
Akcija "LAMPA", Foto: Uprava policije
Akcija "LAMPA", Foto: Uprava policije

Uprava policije saopštila je danas da je pronađena laboratorija za uzgoj marihuane u zatvorenom i da su uhapšene dvije osobe.

Iz Uprave policije su dodali da su u ranim jutarnjim časovima njeni pripadnici izveli policijsku akciju i pretresli više lokacija na teritoriji Bara i Podgorice.

Prema njihovim riječima, oni su juče, u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, realizovali predmet koji je sprovođen u dužem vremenskom periodu pod kodnim imenom „Lampa“.

Kako se dalje navodi, tom prilikom uhapšeni su D.D. (27) iz Kotora, koji se nalazio u bjekstvu, i B.L. (28) iz Podgorice.

Dodaju da su podnijete krivične prijave protiv S.Đ. (31) iz Bara i E.T. (31) iz Podgorice, koji se nalaze u pritvoru u Ukrajini i N.K. (20) iz Bara, koji se nalazi u pritvoru u UIKS-u u Spužu, "svi pripadnici jedne organizovane kriminalne grupe".

"Ova lica se sumnjiče za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok se B.L. sumnjiči i za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali da je D.D. uhapšen u Baru, u kući u kojoj se nalazila laboratorija za proizvodnju opojne droge marihuana, a on se potraživao zbog sumnje da je kao pripadnik kriminalne organizacije bio angažovan za vršenje više krivičnih djela i to fizičke napade i nanošenje teških tjelesnih povreda na štetu sudija Višeg suda u Podgorici, a u vezi sa vršenjem službene dužnosti - kako bi oni bili onemogućeni da obavljaju sudijsku funkciju u predmetima protiv organizatora i pripadnika kriminalne organizacije kojoj D.D. pripada.

"Prilikom pretresa kuće u naselju Dubrava u Dobrim Vodama u Baru, pronađena je i oduzeta savremena laboratorija za uzgoj marihuane u zatvorenom prostoru, sa kompletnim turbinama za prečišćavanje vazduha, 53 lampe za pružanje svjetlosti i grijanje biljaka, automatizovana elektronska i računarska oprema za kontrolu uzgoja, mreže za sušenje marihuane i 150 grama marihuane. U Podgorici je pronađeno 500 sjemenki marihuane tipa „Amnesia“ i više mobilnih telefona za kriptovanu komunikaciju", piše u saopštenju.

Iz Uprave policije su rekli da je ovo prva laboratorija za uzgoj marihuane u zatvorenom, takozvani „in door uzgoj“, koja je otkrivena u Crnoj Gori.

"Dalje aktivnosti na ovom predmetu su u toku", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: