"pismo trebao da preda nadležnom tužiocu"

Filipović: Posjetom kriminalcu u Spužu, Abazović kompromitovao instituciju koju predstavlja

"Nezabilježeno je da u državi vladavine prava potpredsjednik Vlade i koordinator svih službi bezbjednosti, ide na noge osuđenom pripadniku mafije, bez obzira na razloge koji su mu stavljeni na sto"

12843 pregleda 114 reakcija 40 komentar(a)
Filipović, Foto: DPS
Filipović, Foto: DPS

Član Izvršnog odbora Demorkatske partije socijalista (DPS) Slobodan Filipović saopštio je da je posjeta potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića u UIKS-u osuđenom za najteža krivična "predstavlja nezapamćen skandal u uporednoj regionalnoj i međunarodnoj praksi".

Filipović je u saopštenju naveo da je Abazović u UIKS-u posjetio Ljuba Bigovića.

"Nezabilježeno je da u državi vladavine prava potpredsjednik Vlade i koordinator svih službi bezbjednosti, ide na noge osuđenom pripadniku mafije, bez obzira na razloge koji su mu stavljeni na sto. Potpredsjednik navodno famozno pismo trebalo je da preda nadležnom tužiocu na dalje postupanje kako bi poštovao međusobne nadležnosti i podjelu vlasti. To bi bio doprinos vladavini prava, snaženju institucija, a time i države Crne Gore. Ovako, postignuta je samo još jedna bezbjednosna lakrdija i kompromitacija države u izvođenju potpredsjednika Vlade Abazovića", naveo je Filipović.