odgovorio bivšem pomoćniku direktora uprave policije

Milošević: Baković da kaže po kom članu zakona ili pravnom propisu je izdao naredbu

„Kažite, gospodine Bakoviću, koji policijski službenik Republike Srbije Vam je tražio ukidanje zabrane Belivuku i Miljkoviću? Pomognite istragu Interpola“, naveo je državni sekretar

24616 pregleda 185 reakcija 40 komentar(a)
Milošević, Foto: Luka Zeković
Milošević, Foto: Luka Zeković

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Rade Milošević pozvao je bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije, Enisa Bakovića, da odgovori po kom članu zakona ili pravnom propisu je naredio ukidanje zabrane ulaska Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

"Dok ste Vi rukovodili sektorom bezbjednosti, buktio je rat kriminalnih klanova, Belivuk i ekipa su sprovodili najbrutalnije likvidacije po Crnoj Gori, cvjetao je šverc narkotika i duvanskih proizvoda. Tužno je, ali i štetno za državu i njene građane, ko je ranije rukovodio sektorom bezbjednosti", naveo je Milošević u odgovoru na reakciju Bakovića.

Kazao je da je Baković svoju hrabrost pokazao lada je "kukavički ćutao" i dozvolio da se hapse službenici Uprave policije "koji nijesu imali mrlju u karijeri".

"Ako je i sam rekao da je bilo potrebno sat vremena da se otkrije nalogodavac, postavlja se logično pitanje zašto je ćutao i zašto se krio iza kolegijuma“, ističe Milošević.

Cjelokupnoj javnosti, dodaje on, danas jasno da je taj slučaj pokazao "spregu između nekadašnjeg rukovodećeg kadra Uprave policije i organizovanih kriminalnih grupa".

„Kažite, gospodine Bakoviću, koji policijski službenik Republike Srbije Vam je tražio ukidanje zabrane Belivuku i Miljkoviću? Pomognite istragu Interpola“, zaključio je Milošević.