Peruničić opet pod lupom zbog prisluškivanja

Bivši direktor ANB-a i njegov kolega Srđa Pavićević optuženi su i sudi im se zbog nezakonitog snimanja i praćenja više osoba

30245 pregleda 89 reakcija 17 komentar(a)
Peruničić, Foto: Savo Prelević
Peruničić, Foto: Savo Prelević

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) pokrenulo je izviđaj protiv bivšeg direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) zbog prisluškivanja specijalnih tužilaca, potvrđeno je Vijestima.

U tom tužilašvu, kako je objavila Televizija Vijesti, navodno je pronađen prislušni uređaj, nakon što su pripadnici tajne službe u srijedu predočili sumnju glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću da se prostorije te institucije "slušaju".

Katnić je juče poručio da ga mogu prisluškivati “i oni prije i oni poslije”, aludirajući na prethodnu i sadašnju vlast - jer kao glavni specijalni tužilac postupa zakonito.

Peruničić i njegov kolega Srđa Pavićević optuženi su i sudi im se zbog nezakonitog snimanja i praćenja više osoba.

Taj proces zatvoren je za javnost.

Dvojici bivših visokopozicioniranih službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost optužnim predlogom na teret se stavlja produženo krivično djelo - zloupotreba službenog položaja.

Prema tvrdnjama iz SDT-a, pojedini novinari, predstavnici aktuelne vladajuće većine i pokojni mitropolit Amfilohije Radović nezakonito su praćeni i fotografisani od januara prošle godine do 30. avgusta kada su okončani parlamentarni izbori.

"Peruničić se kao odgovorno lice u ANB-u sumnjiči da je od januara do septembra prošle godine protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja nanio štetu i teže povrijedio prava A.R., Z.K., A.M., M.K., V.J., S.R., G.D., A.B., B.B., M.B., M.C., N.Ć. i P.K.", kazao je ranije na konferenciji za novinare šef Specijalnog policijskog tima Dragan Radonjić.

Oni su postupali po prijavi aktuelnog šefa ANB-a Dejana Vukšića.

Bonus video: