Optužen za ubistvo Pavićevića: Odloženo suđenje Jovanoviću

Prema optužnici, Jovanović je u noći između 23. i 24. novembra 2020. godine, u vremenu od 20 do šest časova u Danilovgradu u restoranu "Obala" na svirep način iz koristoljublja sa umišljajem ubio Pavićevića

4369 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Suđenje Zlatku Jovanoviću, optuženom za ubistvo Zorana Pavićevića odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici, a naredni glavni pretres je zakazan za 1. decembar.

U optužnici se navodi da je okrivljeni Jovanović zadao Pavićeviću najmanje 19 udaraca u predjelu glave.

Prema optužnici, on je u noći između 23. i 24. novembra 2020. godine, u vremenu od 20 do šest časova u Danilovgradu u restoranu "Obala" na svirep način iz koristoljublja sa umišljajem ubio Pavićevića.

"Svjestan svog djela, a čije izvršenje je htio, na način što je oštećenom zadao tri uboda nožem od kojih jedan u lijevom potključnom predjelu, a dva u unutrašnjoj polovini i na prednjoj strani grudnog koša, i nanio oštećenom posjekotine u predjelu prednje strane grudnog koša, u srednjem i lijevom prsnom predjelu na tri mjesta, te zadao najmanje 19 udaraca u predjelu glave čvrstim, mehaničkim oruđem i dok se branio od udaraca, zadao mu najmanje dva udarca mehaničkim oruđem, čvrstim, duguljastim u predjelu lijeve i desne šake, nanijevši mu tako tjelesne povrede zbog kojih je oštećeni trpio bolove i strah jakog intenziteta", navodi se u optužnici.

Dodaje se da je usljed ovih povreda kod oštećenog nastupila smrt.

"I to neposredno usljed ugušenja zbog udisanja krvi iz raskidanih krvnih sudova oko višestrukih preloma kostiju lica i lobanje, potpomognuto krvarenjem iz potključne vene i raskidanih krvnih sudova oko preloma. Okrivljeni je potom sa šanka objekta oduzeo sav novac koji se tamo nalazio u vlasništvu ugostiteljskog objekta u iznosu od oko 70 eura u metalnim apoenima. Zlatko Jovanović je optužen da je izvršio krivično djelo teško ubistvo iz člana 144 tačka 1 i 4 Кrivičnog zakonika Crne Gore."

Bonus video: