up: postupamo po rijavama građana

Nikšić: Jedna osoba prijavljena za uznemiravanje djece i fizičke napade, druga za verbalne i prijetnje oštrim predmetom

Iz UP su rekli da su pripadnici policije u Nikšiću postupali po prijavama građana u odnosu na narušavanje javnog reda i mira i nedolično ponašanje od strane D.M.

5764 pregleda 4 komentar(a)
Nikšić (ilustracija), Foto: Arhiva Vijesti/Boris Pejović
Nikšić (ilustracija), Foto: Arhiva Vijesti/Boris Pejović

Policija je u Nikšiću postupila po prijavi građana od 18. oktobra, da u ulici Josipa Sladea nepoznata osoba uznemirava djecu prilkom izlaska iz jedne privatne obrazovne ustanove, saopšteno je danas iz Uprave policije (UP).

U saopštenju se dodaje da je na licu mjesta zatečen i u službene prostorije doveden D.M. (52).

"U službene prostorije pristupila su i dva roditelja djece koja su se nalazila u ovoj obrazovnoj ustanovi i sa njima je obavljen razgovor. Upoznat je tužilac koji se izjasnio da u radnjama lica D.M. nema elemenata krivičnog djela", ističe se u saopštenju.

Iz UP su dodali da su osim toga, pripadnici policije u Nikšiću i nekoliko dana prije ovog događaja postupali po prijavama građana u odnosu na narušavanje javnog reda i mira i nedolično ponašanje od strane D.M.

"Tačnije, 14. oktobra telefonskim putem je jedno lice prijavilo da ga je u ulici Josipa Sladea fizički napalo njemu nepoznato lice, na način što ga je udarilo stisnutom pesnicom u predjelu glave, nakon čega se udaljilo sa lica mjesta. Istog dana još jedno lice je prijavilo da ga je nepoznato lice u jednom ugostiteljskom objektu u ulici Josipa Sladea fizički napalo te se udaljilo sa lica mjesta. Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić su došli do saznanja da je oštećena lica fizički napao D.M. i on je doveden u službene prostorije radi obavljanja razgovora. Protiv D.M. je podnijeta prekršajna prijava zbog izvršenog prekršaja fizički napad iz člana 10 Zakona o javnom redu i miru", navodi se u saopštenju.

Iz UP su rekli da je takođe, 16. oktobra dežurnoj službi Centra bezbjednosti Nikšić telefonskim putem prijavila jedna osoba da je u trgovinski objekat u kojem je zaposlena došla nepoznata osoba koja joj je uputila prijeteće riječi i prijetila joj oštrim predmetom.

"Istoga dana prijavljeno je nepoznato lice da je u jednoj poslastičarnici u ulici Alekse Backovića prijetilo oštrim predmetom jednom maloljetnom licu. Policijski službenici su došli do saznanja da se radi o M.G. (52) iz Nikšića, koji je pronađen i doveden u službene prostorije", piše u saopštenju.

Iz UP su rekli da je o događaju upoznat državni tužilac u Nikšiću koji je naložio da se M.G. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

"Nakon saslušanja državni tužilac je donio ovom licu rješenje o zadržavanju do 72 sata, nakon čega mu je od strane sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću određen pritvor i on je sproveden u UIKS", piše u saopštenju.

Iz UP su kazali da "pripadnici policije u ovim kao i u svim ostalim slučajevima postupaju po prijavama građana i preduzimaju sve mjere i radnje shodno svojim zakonskim ovlašćenjima".