Vratio se iz toaleta, pa prijatelju pucao u glavu

Uskoro suđenje Goranu Pantoviću zbog ubistva vlasnika restorana “Krstac” Zorana Ašanina u Mojkovcu

28927 pregleda 96 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

U Višem sudu u Bijelom Polju uskoro počinje suđenje Goranu Pantoviću (41) iz Mojkovca, zbog teškog ubistva vlasnika restorana “Krstac” Zorana Ašanina. U istom predmetu sudiće se i Velimiru Ljujiću (66) iz Mojkovca, zbog pomaganja učiniocu nakon izvršenja djela.

Predmet je već dodijeljen u rad sudiji Draganu Mrdaku.

Prema optužnici koju je potvrdio Viši sud, Pantović je 25. aprila, u ugostiteljskom objektu “Krstac” u istoimenom mjestu kod Mojkovca, “na podmukao način lišio života vlasnika Zorana Ašanina”.

”On je po dolasku u ugostiteljski objekat, ušao u prostoriju-konobu, u kojoj je oštećeni sjedio sa još dva lica i sjeo sa njima za sto, a poslije izvjesnog vremena je sa Ašaninom pošao u drugu prostoriju - kafe bar, gdje su naručili piće. U jednom trenutku je došlo do svađe, a nakon smirivanja svađe i tokom razgovora, okrivljeni je dao svoj telefon Ašaninu i dok mu je pažnja bila usmjerena na telefon, iskoristio taj trenutak i povjerenje oštećenog, sa kojim je u prijateljskim odnosima, pa je kroz vrata od separea, koji se nalaze u blizini njihovog stola i prema kojim je Ašanin bio okrenut leđima, pošao u toalet, gdje se zadržao nekoliko minuta”, stoji u optužnici.

Po povratku je, navodi se dalje u tom aktu, otvorio vrata separea u pravcu Ašanina, koji nije mijenjao položaj i dok ovaj nije očekivao, niti je bio u mogućnosti da se brani ili pruži otpor, iz pištolja nepoznate marke ispalio osam metaka:

”I sa četiri projektila ga pogodio u predjelu glave, i jednim projektilom u predjelu spoja lijevog ramena i vrata, a zatim mu je prišao sa prednje strane i iz neposredne blizine ispalio još jedan metak i pogodio ga u predjelu nosa. Kod Ašanina je, od zadobijenih povreda, usljed razaranja moždanog tkiva duž kanala strijelnih rana, nastupila smrt, nakon čega je optuženi uzeo telefon i pobjegao iz ugostiteljskog objekta, čime je izvršio krivično djelo - teško ubistvo”, piše u optužnici.

Ljujić je, kako se navodi, istog dana pomogao Pantoviću da pobjegne, nakon što je izvršio krivično djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora, da se krije i da ne bude okrivljen.

”Na način što je vozilom marke ‘mercedes’ RG (HN AN 499), kojim ga je dovezao do ugostiteljskog objekta i čekao u vozilu, prevezao do mjesta Uloševina u Mojkovcu, gdje je Pantović izašao iz vozila i pobjegao u nepoznatom pravcu”.

Ljujić je optužen za krivično djelo - pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

U vezi sa kavačkim kriminalnim klanom

Izvor Vijesti ranije je saopštio da su optuženi i ošećeni imali poslovne veze sa vrhom kavačkog kriminalnog klana.

Prema tim informacijama, Pantović je često viđan sa navodnim vođom kavačkog kriminalnog klana Slobodanom Kašćelanom (58).

On ga je, tokom Kašćelanovih dolazaka u Viši sud, tijelom štitio od novinarskih kamera i fotoaparata.

Hapšen je 2017. godine u policijskoj akciji "Mimoza", a inspektori su tada stavili lisice na ruke i Iliji Aleksiću (35) i sada pokojnom Šćepanu Roganoviću.

Iz Uprave policije nakon te akcije saopštili su da ih sumnjiče da su u dužem vremenskom periodu davali novac pod kamatu 21 osobi, uglavnom sa teritorije Herceg Novog.

Sumnjičili su ih da su na taj način nelegalno zaradili oko pola miliona eura.

Bonus video: