viši sud u bijelom polju

Odloženo suđenje: Iz ZIKS poslali dokumentaciju da je Ćatović bolestan

Ćatović odgovara zbog ubistva državljanina Srbije, Željka Pavkova iz Sombora, a Lazić za pokušaj ubistva Ćatovića

8014 pregleda 5 komentar(a)
Sa jednog od ranijih privođenja Ćatovića, Foto: Jadranka Ćetković
Sa jednog od ranijih privođenja Ćatovića, Foto: Jadranka Ćetković

Suđenje Bjelopoljcu Elvisu Ćatoviću (32), optuženom za ubistvo i Ljubomiru Laziću, za pokušaj ubistva, u bjelopoljskom Višem sudu opet je odloženo.

Ročište je odloženo zbog nedolaska optuženog Ćatovića, za koga je iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) u Spužu sudu upućena medicinska dokumentacija u kojoj se navodi da ne može pristupiti na suđenje zbog bolesti.

Ćatović odgovara zbog ubistva državljanina Srbije, Željka Pavkova iz Sombora, a Lazić za pokušaj ubistva Ćatovića.

Okrivljeni Lazić je nakon bjekstva prije više mjeseci isporučen crnogorskom pravosuđu kako bi pred Višim sudom u Bijelom Polju odgovarao za pokušaj ubistva Ćatovića i nedozvoljeno držanje oružja.

Prema navodima optužnice, Ćatović je 13. avgusta 2018. godine, oko 23.30 sati, u neposrednoj blizini svoje porodične kuće u mjestu Potkrajci, lišio života Željka Pavkova iz Sombora.

Navodi se da je istovremeno pokušao da liši života Ljubomira Lazića (46) iz Zemuna.

Tužilac Milosav Veličković u optužnici objašnjava da je Ćatović tada iz pištolja, koji je neovlašćeno nosio, ispalio više hitaca u pravcu oštećenih.

Piše da je jedan projektil pogodio Pavkova i nanio mu teške tjelesne povrede, od kojih je nastupila smrt.

Jedan projektil je pogodio Lazića i lakše ga povrijedio.

Piše da je sve to učinio u uračunljivom stanju, svjestan zabranjenosti djela. Lazić se tereti da je istog dana, na istom mjestu, s umišljajem pokušao da liši života Elvisa Ćatovića.

Piše i da je iz pištolja nepoznate marke, koji je neovlašćeno držao i nosio, ispalio je više hitaca, od kojih je jedan pogodio Ćatovića i nanio mu lake tjelesne povrede, čime je izvršio krivično djelo - ubistvo u pokušaju.

Novo ročište je zakazano za sjutra.