Katnić o slučaju Bulatovića: Za sada, činjenice ukazuju da se desilo samoubistvo

Katnić je kazao da je na osnovu njegove procjene Bulatović govorio o spasavanju njegovog i života Dragana Radonjića.

115854 pregleda 70 reakcija 50 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Glavni specijalni državni tužilac Milovoje Katnić saopštio je danas na kofenernciji SDT-a i Uprave policije da se se još ne može govoriti da li se bivši funkcioner ANB Luka Bulatović ubio, ili je u pitanju nešto drugo.

On je kazao da se još ne može utvrditi i da li je taj događaj povezan sa prisluškivanjem njegove kancelarije.

"Za sada, činjenice koje postoje, ukazuju da se desilo na žalost samoubistvo, ali to nije do kraja. Mi imamo još dokaza da izanaliziramo", rekao je on govoreći o stradalom Bulatoviću.

Pojasnio je da su policajci na licu mjesta, gdje je pronađen mrtav Bulatović, pronašli dokaze koje bi mogle biti u nadležnosti SDT-a.

Rekao je da su policajci pronašli poruku da hitno obavijeste šefa Specijalnog policijskog tima Dragana Radonjića, a on Katnića, da su u računaru koji je ostavio poruke za njega.

Pojasnio je da su pronašli sve poruke - one koje je ostavio da se pročitaju, ali i izbrisane.

Katnić je kazao da je na osnovu njegove procjene Bulatović govorio o spasavanju njegovog i života Dragana Radonjića.

"Nisu puno toga mogli čuti, izuzev teatra koje sam sprovodio...ono što smo radili ja i g. Radonjić nisu mogli čuti, smetala im je muzika",rekao je Katnić.

Katnić je kazao da objavljivanjem snimaka koje je ostavio pokojni Bulatović nije počinjeno krivično djelo i da nije ugrožena nijedna istraga.

Pronašli smo i pisma koje je Bulatović obrisao.

Ako je Evropi problem specijalni tužilac, ja ću odmah otići, rekao je Katnić.

Kazao je da je Bulatović bio njegov prijatelj, i da će, ako se skine oznaka tajnosti sa predmeta, objaviti snimak koji je za njega ostavljen.

Bonus video: