Odloženo suđenje optuženima za napad na Sadikovića

Omerovićev advokat je priložio medicinsku dokumentaciju u kojoj se navodi da optuženi čeka nalaze određenih testiranja

3542 pregleda 4 komentar(a)
Viši sud u Bijelom Polju
Viši sud u Bijelom Polju

Suđenje Nerminu Omeroviću (21) i Edinu Dizdareviću (18) optuženima za napad na novinara Televizija Vijesti Seada Sadikovića 20. marta, odloženo je danas u Višem sudu u Bijelom Polju zbog nedolaska Omerovića.

Omerovićev advokat je priložio medicinsku dokumentaciju u kojoj se navodi da optuženi čeka nalaze određenih testiranja.

Sadiković je 20. marta lakše povrijeđen u predjelu glave, nakon što ga je grupa učesnika "patriotskog" skupa prvo verbalno, a potom i fizički napala.

Sve vrijeme - od napada do danas, tvrdio je da ga nijesu udarala samo dvojica sugrađana, što se vidi i na snimcima nadzornih kamera, ali je tužilaštvo procesuiralo upravo toliko njih.

Iz ODT Bijelo Polje, u ranijem saopštenju koje potpisuje portparolka i državna tužiteljka koja je postupala u tom predmetu Danijela Đuković, piše da su u izviđaju preduzeli brojne radnje:

“Pored osumnjičenih, u svojstvu svjedoka saslušano je 12 lica, donijeta je naredba kojom je određeno vještačenje medicinske dokumentacija od strane vještaka specijaliste sudske medicine”.

Dodaju da su 23. marta podnijeli prijedlog za određivanje pritvora Dizdareviću i Omeroviću, ali da je Osnovni sud u Bijelom Polju odbio da ih pošalje u Istražni zatvor.

Tužiteljka Đuković podsjetila je da su 23. marta, kao i tri dana kasnije, donijete naredbe kojima je određeno vještačenje vještaka informaciono-tehničke struke radi vršenja analize izuzetog video- materijala i DVR uređaja.

“Vještak je nalaz i mišljenje dostavio 15.06.2021. godine, sa prethodno obrazloženim i opravdanim razlozima zbog nepostupanja u kraćem vremenskom roku. U toku postupka dostavljena su sva prikupljena obavještenja pribavljena preko Uprave Policije CB Bijelo Polje, kao i službene zabilješke, koje su u vezi sa naznačenim događajem”, piše u saopštenju.

Iz ODT objašnjavaju da su 18. juna osumnjičeni i oštećeni podnijeli zahtjev za razmatranje i kopiranje spisa koje im je odobreno i ostavljena im je mogućnost za razmatranje istih, kao i vrijeme za izjašnjenje i primjedbe na dostavljeni nalaz i mišljenje vještaka informacione tehničke struk