Suđenje optuženima za ubistvo Klikovca: Odbrana hoće da se nagodi sa tužilaštvom

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Marka Šukovića (29), Miloša Markovića (32), Ivana Milačića (28) i Predraga Vukadinovića (23) zbog članstva u kriminalnoj i ubistva Saše Klikovca u julu 2020. godine

17222 pregleda 41 reakcija 0 komentar(a)
Sa uviđaja nakon ubistva u Zeti, Foto: Savo Prelević
Sa uviđaja nakon ubistva u Zeti, Foto: Savo Prelević

Suđenje optuženima za ubistvo Saše Klikovca u Zeti, odloženo je u Višem sudu u Podgorici - nakon što su advokati odbrane saopštili da su Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) dostavli predlog za zaključenje sporazuma o priznanju krivice.

Nastavak je zakazan za 23. decembar, odlučilo je specijalno vijeće kojim predsjedava sudija Zoran Radović.

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Marka Šukovića (29), Miloša Markovića (32), Ivana Milačića (28) i Predraga Vukadinovića (23) zbog članstva u kriminalnoj i ubistva Saše Klikovca u julu 2020. godine.

Optužen je i Jovan Milković (66) za nedozvoljeno držanje oružja.

Suđenje je odgođeno na predloge odbrane advokata Velibora Markovića i Igora Ivanovića, branilaca okrivljenih Markovića i Milačića.

"Dana 28. septembra podnio sam predlog za zaključenje sporazuma o priznanju krivice. Tužilac me pozvao ali do pregovora o postizanju sporazuma još nije došlo jer sam bio zauzet iz ličnih razloga", objasnio je advokat Marković.

Advokat Ivanović kazao je da je 18. oktobra podnio predlog za zaključenje sporazuma o priznanju krivice za okrivljenog Milačića.

Prema optužnici SDT-a, kriminalnu organizaciju formirao je pokojni Alan Kožar, po čijem nalogu je Marković, kako piše u tom aktu, 18. jula prošle godine "na podmukao način i u prethodno obećanu nagradu u iznosu od 20.000 eura pucao na Klikovca".

Navodi se da je hice iz vatrenog oružja ispalio iz ukradenog "golfa 3" kojim je upravljao Šuković...

Istražitelji su utvrdili da je Milačić bio zadužen za praćenje žrtve i nabavku opreme, maski i oružja, koje je nakon ubistva zakopao zajedno sa Šukovićem u zaseoku Poljice.

Zadatak Vukadinovića, prema istim navodima, bio je da pruža logističku podršku izvršiocima krivičnog djela, obezbjeđuje novac za rentiranje "štek stanova".

Bonus video: