Bijelo Polje: Uhapšen strani državljanin zbog krijumčarenja ljudi

Kako su kazali iz UP, sumnje se da je lice A.B. (35) rođen u Bangladešu, a da je kod sebe posjedovao zahtjev za azil, omogućio boravak i tranzit stranih državljana

7653 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Bjelopoljska policija uhapsila je jednog stranog državljanina zbog nedozvoljenog prelaza državne granice i krijumčarenje ljudi.

"Pripadnici policije su u mjestu Ribarevine kontrolisali autobus koji je saobraćao na relaciji Herceg Novi – Beograd i kontrolom putnika utvrdili da se u njemu nalazi 12 osoba bez identifikacionih dokumenata, od kojih je jedno lice kod sebe posjedovalo zahtjev za međunarodnu zaštitu stranaca (zahtjev za azil)", saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su kazali, sumnje se da je lice A.B. (35) rođen u Bangladešu, a da je kod sebe posjedovao zahtjev za azil, omogućio boravak i tranzit stranih državljana.

"A.B. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Njemu je nakon saslušanja kod tužioca određeno zadržavanje do privoda sudiji za istragu, dok je 11 osoba bez dokumenata sprovedeno u prihvatilište za strance", navodi se u saopštenju.

Bonus video: