Petnjica: Djevojčica van životne opasnosti, Škrijelj osuđivan za porodično nasilje

Petnaestogodišnja djevojčica saopštila je detalje koji su prethodili tragediji i sve oko ubistva majke

94132 pregleda 193 reakcija 26 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Petnjičanin Ahmet Škrijelj najprije je usmrtio suprugu udarcima tvrdim predmetom, teško povrijedio kćerku pa izvršio samoubistvo.

To su saopštili iz Uprave policije, objasnivši da je do tragedije došlo oko 23 časa, u porodičnoj kući.

”Sumnja se da je A.Š. (50) u porodičnoj kući, tupim predmetom nanio povrede svojoj supruzi E.Š. (36) koja je podlegla povredama. On je takođe povrede nanio i ćerki A.Š. (15) koja je zadobila teške tjelesne povrede. A.Š. (50) se nakon toga udaljio sa lica mjesta i izvršio samoubistvo. Njegovo beživotno tijelo policija je pronašla oko 00.30 časova. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju”, saopštili su zvanično iz UP.

Uviđaj je obavila viša državna tužiteljka Tanja Nišavić.

Škrijelj je navodno samoubistvo počinio vješanjem.

Vijestima je nezvanično rečeno da se kuća nalazi u selu Dašča rijeka, 15 kilometara od Petnjice, ispod Pešterske visoravni.

Izvor Vijesti iz policije rekao je da su u toj porodici navodno od ranije poremećeni odnosi.

”Tragediji je prethodila svađa, a sve se dogodilo pred očima djece”, rekao je sagovornik Vijesti.

Prema tom izvoru, petnaestogodišnja djevojčica saopštila je detalje koji su prethodili tragediji i sve oko ubistva majke.

Ona ima frakturu lobanje, ali je van životne opasnosti u Opštoj bolnici u Beranama.

Još četvoro njene braće i sestara mlađih od 14 godina koji su prisustvovali svemu, trenutno su smješteni kod strica.

U slučaj je uključen i Centar za socijalni rad.

Jedan od sagovornika Vijesti tvrdi da se razmatra i slanje djece u Dom u Bijeloj...

Tijela preminulih upućena su na obdukciju u Klinički centar Crne Gore, a tragovi izuzeti sa lica mjesta biće predmet vještačenja.

Tri mjeseca proveo u zatvoru

Kako saznaje TV Vijesti, Škrijelj je ranije prijavljivan i osuđivan za nasilničko ponašanje u porodici.

Komšije, koje nisu htjele da ovaj slučaj komentarišu pred kamerom, nezvanično su kazale za TV Vijesti da su znale da se u kući Škrijelja dešavalo porodično nasilje. Zbog toga je on, kako su potvrdili televiziji iz Osnovnog suda u Beranama, odležao tromjesečnu kaznu zatvora. Iz Uprave policije nijesu odgovorili na pitanja koliko je tačno bilo prijava i kako su postupali u tim slučajevima.

Predsjednik Opštine Samir Agović obišao je porodicu i istakao da im je pomagao onako kako je mogao, ali je saglasan da su institucije sistema zakazale.

"Ovu sam porodicu pomagao kao predsjednik, kao čovjek i svi građani su zaista pomagali ovu porodicu, jer su zaista teško živjeli, a očekivali smo da dođu bolji dani za njih. Jednostavno, nevjerica koja će trajati sve do onog momenta da se ovakve stvari dešavaju naočigled svih nas, moramo kao društvo kao zajednica prepoznavati da se ovakve stvari nikad više ne bi dešavale, dakle, govorim o čitavom sistemu", rekao je Agović.

Bonus video: