Policajac tokom intervencije uperio pištolj ka muškarcu, ispitaće je li bilo prekoračenja ovlašćenja

Iz policije su kazali da su intervenisali po prijavi da je došlo do narušavanja javnog reda i mira, kao i da J.Đ, muškarac sa snimka, prilikom upotrebe sredstava prinude nije zadobio povrede

27997 pregleda 21 komentar(a)
Foto: screenshot
Foto: screenshot

Policija će, povodom snimka policijske intervencije u Radovićima od 20. oktobra, koji se pojavio na društvenim mrežama, utvrditi da je li je došlo prekoračenja ovlašćenja i ispitati slučaj, saopšteno je iz Uprave policije.

Na objavljenom snimku muškarac ponavlja policiji da ga ne udaraju, dok je policajac u civilu, sudeći po snimku, u jednom trenutku ka njemu uperio i pištolj.

Iz policije su kazali su intervenisali nakon što im je u 23.55 sati prijavljeno da je došlo do narušavanja javnog reda i mira ispred jednog ugostiteljskog objekta, od strane više osoba, kao i da J.Đ, muškarac sa snimka, prilikom upotrebe sredstava prinude nije zadobio povrede.

"U cilju uspostavljanja narušenog javnog reda i mira, nakon dolaska na lice mjesta, policijski službenici su primijenili policijska ovlašćenja, a prema J.Đ. su tom prilikom od strane pripadnika policije upotrijebljena sredstva prinude", naveli su iz policije.

Kazali su da J.Đ. prilikom upotrebe sredstava prinude nije zadobio povrede.

"Sva lica koja su učestvovala u narušavanju javnog reda i mira su poznata policiji i u odnosu na njihove radnje biće pokrenuti prekršajni postupci", dodaje se u saopštenju.

Kazali su da je starješinama Odjeljenja bezbjednosti Tivat poznat identitet službenika policije koji su upotrebljavali sredstva prinude.

"O svemu je upoznato Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije MUP-a koji su započeli postupak kontrole i utvrđivanja činjenica i okolnosti u vezi sa ovim događajem kako bi se utvrdilo da li je u konkretnom slučaju došlo do prekoračenja policijskih ovlašćenja. O ishodu preduzetih radnji javnost će biti blagovremeno obaviještena", naveli su iz policije.

Bonus video: