Knežević: Katnića treba suspendovati i procesuirati, pokušava da sakrije ili Đukanovića ili Markovića

"Ovo što se dešava u Crnoj Gori ima sve elemente kriminalnih klanova, čiji je jedan od članova Dejan Peruničić, a ako je Katniću on jedini osumnjičeni, jasno vam je da će se sve završiti sa šest mjeseci uslovne kazne ili 3 mjeseca nanogice"

54568 pregleda 70 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Milivoje Katnić treba odmah da bude suspendovan i procesuiran, jer čitavu aferu prisluškivanja nejgovog kabineta, pokušava da svede na zloupotrebu službenog položaja, kazao je predsjednik Odbora za bezbjednost, i poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević.

"Ovo što se dešava u Crnoj Gori ima sve elemente kriminalnih klanova, čiji je jedan od članova Dejan Peruničić, a ako je Katniću on jedini osumnjičeni, jasno vam je da će se sve završiti sa šest mjeseci uslovne kazne ili 3 mjeseca nanogice", kazao je Knežević

On je dodao da smatra da je učinjena neprocijenjiva šteta za bezbjednost, koju će građani Crne Gore tek da vide.

"Otvoreno sumnjam da je Milivoje Katnić, na način na koji je formirao optužni predlog, pokušava da sakrije ili Mila Đukanovića ili Duška Markovića. Sumnjam da su prisluškivani materijali završili, ne samo kod kriminalnih grupa, nego i kod visokih državnih zvaničnika ", rekao je Knežević.

On je kazao da je nakon jučerašnje sjednice odbora, jasno da je odavno trebalo rasformirati Agenciju za nacionalnu bezbjednost na čelu sa Dejanom Peruničićem.

Knežević se osvrnuo i na smrt bivšeg funkcionera ANB-a Luke Bulatovića.

"Luka Bulatović nije razotkrio prisluškivanje Milivoja Katnića. Još uvijek nemamo informaciju da li je u njegovom slučaju u pitanju ubistvo ili samoubistvo i ne znam zašto se čeka ovoliko sa autopsijom", kazao je Knežević.

On je dodao da otvoreno sumnja da su materijali i transkripti prisluškivanja završili ne samo kod kriminalnih grupa, već i jednog broja visokih državnih funkcionera, koji su imali mogućnost da koordiniraju sektorom bezbjednosti.

„Želim da saopštim informaciju da Luka Bulatović nije razotkrio prisluškivani uređaj u kabinetu Katnića. Nije mi jasno zašto se ovoliko dugo čekaju rezultati obdukcije, koja je trebalo da bude prioritetna u svakom smislu", dodao je Knežević.

On je kazao da nema dilemu da vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić treba da oduzme slučaj Katnicu i Specijalnom državnom tužilaštvu i lično rukovodi ovom istragom.

„Jer će Katnić uraditi sve da se od ovoga napravi farsa, da se sve završi nekim sporazumom o krivici“, rekao je Knežević.

Na pitanje da li se plaši za sopstvenu bezbjednost, on je odgovorio da nema dilemu da je njegova bezbjednost ugrožena. „Ali su procjene da mi ne treba nikakvo obezbjeđenje. Tražiću da mi Uprava policije dozvoli mogućnost da nosim oružje. Na dnevnom nivou dobijam informacije da mi je bezbjednost ugrožena“, naveo je Knežević.

Na pitanje da da li je Odbor dobio podatke gdje je završavao taj materijal, Knežević je kazao:

"Dobili smo podatke gdje je završio materijal, dobili smo podatke iz koje prostorije je bilo to prisluškivanje, jedino što vam mogu reći da to nije rađeno u ANB-u".

Bonus video: