Krivične prijave protiv sedam osoba

„Protiv T.P. (19) iz Herceg Novog takođe je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je falsifikovao isprave, tako što je kao zaposleni u preduzeću sa sjedištem u Tivtu, poslodavcu predao potvrdu o izvršenoj vakcinaciji protiv Covid 19, za koju je naknadnim provjerama utvrđeno da je falsifikat“, dodaje se u saopštenju

3859 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Pripadnici policije u Herceg Novom, u oktobru su, preduzimajući radnje na suzbijanju krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta nadležnim tuzilaštvima, podnijeli šest krivičnih prijava protiv sedam osoba.

Krivična prijava podnijeta je protiv T.K. (25) iz Pljevalja zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju

„Osumnjičena je kao šef maloprodajnog objekta podgoričke kompanije Tehno Plus u Herceg Novom, u namjeri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist, zloupotrebom položaja i povjerenih sredstava na radu tokom prošle godine navedenom privrednom subjektu nanijela štetu u ukupnom iznosu 15,64 hiljade eura“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Krivična prijava podnijeta je i protiv S.D. (60) iz Budve zbog sumnje da je počinio krivično djelo povreda prava iz rada.

„Sumnja se da je on kao direktor hotela Plaža u Herceg Novom, koji posluje u okviru Vektra Boke, svjesno se ne pridržavajući zakona, drugih propisa i opštih akata o pravima iz rada, a i bez ovlašćenja izvršnog direktora te kompanije, donio rješenja o otkazu ugovora o radu za dva zaposlena radnika koja je ovjerio svojim potpisom u ime izvršnog direktora i pečatom te firme“, objasnili su iz Uprave policije.

Državljani Bosne i Hercegovine Š.S. (38) i Š.M. (22) sa prebivalištem u Trebinju se sumnjiče da su kao saizvršioci počinili krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja i protiv njih je podnijeta krivična prijava

„Sumnja se da su oni na regionalnom putu Meljine-Sitnica namjerno izazvali saobraćajnu nezgodu u kojoj je učestvovalo vozilo VW Passat, sa ciljem da od osiguravajućeg društva u Bosni i Hercegovini naplate nesrazmjernu štetu“, navodi se u saopštenju.

Oni su prilikom vršenja uviđaja doveli u zabludu policijske službenike Centra bezbjednosti Herceg Novi da u zapisniku o uviđaju saobraćajnih nezgoda unesu neistinite podatke.

„Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo falsifikovanje isprave krivične prijave podnijete su protiv državljanina Turske A.A. (40) koji je na izlazu iz Crne Gore, upotrijebio falsifikovanu putnu ispravu“, rekli su iz Uprave policije.

Takođe, na izlazu iz Crne Gore prema Hrvatskoj I.H. (42) državljanin Albanije je upotrijebio falsifikovanu putnu ispravu Albanije i protiv njega je podnijeta krivična prijava.

„Protiv T.P. (19) iz Herceg Novog takođe je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je falsifikovao isprave, tako što je kao zaposleni u preduzeću sa sjedištem u Tivtu, poslodavcu predao potvrdu o izvršenoj vakcinaciji protiv Covid 19, za koju je naknadnim provjerama utvrđeno da je falsifikat“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: