Krstović kazao da su se Vujačić i Popović upoznali na proslavi

Svjedok pojasnio da sa oba optužena poznaje gotovo čitav život, te da je na proslavu zvao svakog ko mu je čestitao rođenje kćerke

7932 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Slavko Krstović svjedočio je danas u Višim sudom u Podgorici u nastavku suđenja okrivljenima za ubistva Veselina Kalezića i Mila Ilića. Optužnicom Specijalnog tužilaštva Marjan Vujačić je označen kao direktni izvršilac ubistava Ilića i Кalezića. Tužilaštvo Rada Popovića tereti da je bio zadužen za nabavku vozila, te da je navodno pratio kretanje Ilića prije ubistva.

Svjedok Krstović je kazao da su se okrivljeni Vujačić i Popović upoznali na proslavi koju je on organizovao u oktobru 2017. godine povodom rođenja kćerke. Pojasnio je da sa oba optužena poznaje gotovo čitav život, te da je na ovu proslavu zvao svakog ko mu je čestitao rođenje kćerke. Naveo je da su na proslavi Vujačić i Popović sjedjeli za istim stolom, i primijetio je da prate tiket.

Dodao je da je Popović dobio tog dana oko 500 - 600 ili čak skoro 1.000 eura na kladionici, što je bio povod da pozove društvo na ručak.

“Ručali smo ribu u Zeti, nas nekoliko, bio je i Vujačić tu. Znam da su i tada pratili neki tiket. Nakon toga smo nastavili druženje, gledali smo se skoro svakodnevno, a njih dvojica i učestalije jer sam ja dobio dijete pa nisam stalno mogao biti s njima”, izjavio je svjedok Krstović.

Naveo je da je okrivljeni Vujačić često iznajmljivao rent a kar vozila, jer nije imao svoje auto. Dodao je da nema saznanja da li je Vujačić boravio u Beogradu tokom 2017/2018. godine.

Prema navodima optužnice, Vujačić je na podmukao način i iz niskih pobuda ubio Kalezića, dok je Popović optužen za teško ubistvo putem pomaganja, a bio je zadužen za nabavku vozila, kao i kasnijeg odvoženja automboila koji je korišćen prilikom ubistva i njegovo paljenje. Popović se sumnja da je sa Vujačićem pratio kretanje Ilića prije ubistva. Prema dokumentima SDT-a, Popović je pomogao u nabavci dva vozila korišćena u ubistvima Kalezića i Ilića, počinjena u oktobru 2018, odnosno aprilu 2019. godine.

Osumnjičeni Popović je pomogao u nabavljanju vozila “reno megan”, koje je 10. oktobra 2017. godine, jedan od pripadnika te kriminalne organizacije ukrao sa parkinga na Vračaru u Beogradu. Osumnjičeni Vujačić se tim vozilom dovezao na lice mjesta, a zatim izašao iz tog auta i upotrebom vatrenog oružja lišio života Veselina Kalezića Potom je Popović to vozilo, u selu Botun u blizini žičane ograde KAP-a pored jedne napuštene kuće, posuo benzinom i zapalio i tako uništio tragove, navodi se u dokumentima SDT-a.

Suđenje se nastavlja drugog novembra saslušanjem svjedoka.

Bonus video: