Pušili „travu”, pa riješili da uzgajaju

Pljevljaci priznali da su gajili konoplju i saopštili da se kaju zbog svojh djela

9896 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Pljevljaci Ognjen Đondović (22) i Jakša Jestrović (25) priznali su da su ove godine u junu zasadili konoplju u tamošnjem selu Bratosavina, ističući da se kaju zbog svojih djela.

Oni su to kazali juče u Višem sudu u BIjelom Polju, pred kojim odgovaraju zbog krivičnog djela - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

U optužnici se navodi da su okrivljeni od juna do 17. avgusta 2021. godine, neovlašćeno proizvodili opojnu drogu - konoplju.

Đondović je kazao da su obojica konzumirali marihuanu, da su riješili da je uzgajaju, ali da su se pokajali i jedne večeri krenuli da čupaju odrasle biljke iz zemlje sa korijenom, u čemu su ih zatekli službenici Centra bezbjednosti Pljevlja.

”Kajem se zbog toga što sam na očevom imanju sadio konoplju. Htio sam da odustanem od sadnje i iskreno se kajem zbog svega. Zasadili smo 400 sjemenki, koje smo kupili u Podgorici, ali od kojih nisu sve nikle. Konoplju smo prihranjivali, navodnjavali, i onda smo, prije nego što je stigla za branje i sušenje, riješili da je počupamo i uništimo”, kazao je Đondović.

Đondović je u istrazi rekao da su krenuli da čupaju konoplju zato što su čuli da su mještani saznali da gaje drogu i da će da ih prijave, ostajući pri iskazu na sudu, da je u pitanju pokajanje.

Djelo je priznao i Jestrović.

”Ovo mi je bilo prvi put da gajim konoplju i iskreno se kajem zbog toga”, kazao je Jestrović, dodajući da nije siguran da li su namjeravali da je koriste za svoje potrebe ili za prodaju.

Prema optužnici, Đondović i Jestrović su od NN lica u Podgorici nabavili 400 komada sjemena konoplje koje su zasadili na livadi vlasništvo oca okrivljenog Đondovića, od kojih je izniklo 229 biljaka konoplje.

Na tom zemljištu su obezbijedili navodnjavanje iz obližnje rijeke Maočnice uz pomoć pumpe i crijeva za vodu.

”Dana 17. avgusta oko 23.30 časova, radi sušenja i odvajanja biljnog materijala koji se koristi kao opojna droga, iz zasada ubrali su 69 biljaka u fazi cvjetanja, koje su kod njih pronašli ovlašćeni službenici policije”, navodi se u optužnici.

Suđenje se nastavlja 2. novembra.

Đondović i Jestrović priznali da su zasadili konoplju na imanju, tvrdeći da su, kada su biljke odrasle, osjetili kajanje i riješili da ih počupaju, u čemu ih je preduhitrila policija”...

Bonus video: